Daugiausia dėmesio kaip visuomet susilauks pagrindinių lenktynių dalyviai, tarp kurių ir nemažai garsių pavardžių. Iš viso prie starto linijos stos net 17-a komandų, iš kurių dvi iš Latvijos.

„Džiugu, kad šiemet taurė įgauna vis didesnę svarbą, be pagrindinių mūsų šalies dviratininkų, į lenktynes atvyksta ir profesionalai iš Latvijos. Tikimės šiemet pavyks prisikviesti ir atstovus iš Lenkijos, Baltarusijos bei Estijos“ – pasakojo lenktynių organizatorius Deividas Vileniškis.

Prieš daugiau nei mėnesį antrąjį taurės etapą Šakiuose laimėjo latvis Viesturs Luksevics, kurį vienam etapui į savo komandą pasikvietė Tomas Vaitkus. Po lenktynių Šakiuose V. Luksevics pasirašė kontraktą su „Amore & Vita – Prodir“ komanda, su kuria jau startavo lenktynėse JAV bei Šveicarijoje.

„Gaila, kad V. Luksevics, taurėje startavo tik kartą, bet ir tiek užteko iškovoti žalius sprinterio marškinėlius. Anykščiuose jo nebus, bet laukiam atvykstant dar didesnės Latvijos dviračių sporto žvaigždės – Emilio Liepins, kuris atstovauja britų „One Pro Cycling“ komandai.

E. Liepins šiuo metu demonstruoja puikią formą, prieš kelias dienas jis laimėjo lenktynes Belgijoje, taip pat šiemet iškovojo dvi pergales Kroatijoje. Žinome, kad jis kiek sirguliuoja, bet jei planai nepasikeis ir startuose Anykščiuose, būtent jis bus pagrindinis favoritas laimėti trečiąjį šių metų taurės etapą“ – sakė D. Vileniškis.

Anykščių etape dviratininkų laukia 112,8 km etapas, kuris turėtų būti vienas lengviausių šiemet. Sukilimo trasoje nedaug, vėjas bus nestiprus, kritulių neprognozuojama, tad organizatoriai tikisi pirmo didelės grupės finišo šiemet.

Tradiciškai trasoje bus įrengti ir trys tarpiniai finišai, dėl kurių laukia įnirtinga kova. Kol kas šioje įkaitoje lyderio marškinėlius vilki Povilas Šideikis iš „Koldas – Garmin“ komandos. Tarpiniai finišai bus įrengti pirmuose trijuose ratuose, ties 18,3 km, 46,5 km ir 74,7 km atžymomis.

Anykščiuose žaliais sprinterio marškinėliais turėjęs startuoti V. Luksevics juos „perleis“ Justui Beniušiui iš „Klaipėda Cycling Team“. Mėlynais 40+ įskaitos marškinėliais startuos latvis Maris Kalverss iš „Evelo Team“. Baltus jaunojo U18 įskaitos lyderio marškinėlius vilkės Erikas Šidlauskas iš „Staki –Technorama“, kuris juos perims iš Roko Gelžinio („Umarai – PRSSG – Vilniaus MSC“), pastarasis išvykęs į lenktynes Estijoje.

Svarbiausius geltonus marškinėlius jau nuo pirmojo etapo vilki tris kart šios taurės nugalėtojas Eimantas Gudiškis iš „Colibri Cycling Team“. Taurės lyderio sąskaitoje 20 taškų, nuo jo 21 atsilieka R. Gelžinis, 26 taškai skiria nuo Darijaus Džervaus iš „Memel Cycling Team“.

Daugiau informacijos www.plentotaure.lt

Trečiojo taurės etapo programa (Anykščių rajonas, Viešintos; birželio 10 d.):

10:00 val. C grupės startas – 28,2 km
12:00 val. B grupės startas – 56,4 km
14:30 val. A grupės startas – 112,8 km

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją