Žymusis Islandijos rinktinės treneris Gudmunduras Gudmundssonas, kuris su Danijos rinktine 2016 metais tapo olimpiniu čempionu, o su Islandija 2008-aisiais – vicečempionu, savuosius žaidėjus į stovyklą sukvietė itin anksti. Islandai pasirengimą rungtynėms su Lietuva pradėjo jau gegužės 23 dieną, tačiau ekipos lyderiai prie rinktinės prisijungė tik birželio pirmosiomis dienomis.

G. Gudmundssonas vyriausiojo trenerio poste Geirą Svenssoną pakeitė po to, kai pastarojo vadovaujamai komandai praėjusiame Europos čempionate Zagrebe (Kroatija) nepavyko įveikti grupės etapo. Tuomet Islandija iškovojo vieną pergalę (prieš būsimus vicečempionus švedus) ir grupėje liko ketvirta. Prie rinktinės vairo vėl grįžus gyvai Islandijos rankinio legendai, komanda žaidė kol kas tik Auksinės lygos rungtynes ir ten pergalių neiškovojo.

Islandijos rinktinės pagrindą sudaro patyrę žaidėjai, kurių branduolys kartu žaidžia jau ne vienerius metus. Bene garsiausias šios rinktinės veidas – Aronas Palmarssonas, kuris rungtyniauja „Barcelona“ (Ispanija) ekipoje. Čempionų lygos aštuntfinalyje būtent „Montpellier“ klubas su Jonu Truchanovičiumi eliminavo iš pirmenybių tituluotąjį ispanų klubą su islandų rankinio žvaigžde priešakyje, o Jonas sužaidė vienas geriausių rungtynių karjeroje ir pirmajame mače įmetė net 8 įvarčius.

Kita rinktinės įžymybė – 38 metų kapitonas Gudjonas Sigurdssonas, kuris yra rezultatyviausias visų laikų nacionalinės komandos žaidėjas, pelnęs net 1812 įvarčių.

Ketvirtadienio vakarą Islandijos rankinio rinktinė atskrenda į Vilnių, kur kitą dieną „Siemens“ arenoje nuo 19 val. žais pirmąsias tarpusavio rungtynes su Lietuva.

Islandijos rankinio rinktinės sudėtis

Vartininkai:

Bjorgvinas Gustavssonas („Haukar“, Islandija);
Agustas Bjorgvinssonas („HH“, Islandija);

Linija:

Arnaras Arnarssonas („Kristianstad“, Švedija);
Vigniras Svavarssonas („Holstebro“, Danija);

Įžaidėjai:

Elvaras Jonssonas;
Janusas Smarassonas („Aalborg“, Danija);

Kairysis kraštas:

Gudjonas Sigurdssonas („Rhein – Neckar Lowen“, Vokietija);
Stefanas Sigurmannssonas („Pick Szeged“, Vengrija);

Dešinys kraštas:

Arnoras Gunnarsonas („Bergischer“, Vokietija);

Kairysis pusiau kraštas:

Aronas Palmarssonas („Barcelona“, Ispanija);
Danielis Ingasonas („Haukar“, Islandija);
Olafuras Godmundssonas („Kristianstad“, Švedija);
Olafuras Gustafssonas („Kobenhavn“, Danija);

Dešinysis pusiau kraštas:

Omaras Magnussonas („Aarhus“, Danija);
Ragnar Johansson („Huttenberg“, Vokietija);
Runaras Karasonas („Hannover–Burgdorf“, Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)