Treneris po pirmosios dvikovos, kurią lietuviai laimėjo prieš Suomiją 2:1, atliko keturis keitimus startinėje sudėtyje. Iš jų du buvo gynybos linijoje bei po vieną pasikeitimą saugų ir puolėjų grandyje.

Visgi Lietuvos komandai rungtynės nesiklostė taip sėkmingai, kaip praeitos. Jau 10 minutę Kasparas Kokinas išvedė latvius į priekį. Sulaukęs perdavimo dešiniajame baudos aikštelės krašte, jis slysdamas įspyrė kamuolį į vartus.

Lietuviai bandė atsakyti greitai primesdami savo spaudimą ir po kelių minučių įvartį pelnė Karolis Uzėla, bet arbitras užfiksavo nuošalę Lietuvos komandai, tad tikslus smūgis nebuvo įskaitytas.

Vėliau kėlinyje mūsų komandai dažniau teko rūpintis savo vartų saugumu, o į pertrauką rinktinės išėjo rezultatui esant 0:1 latvių naudai.

Prasidėjus antrąjam kėliniui, Lietuvos žaidimas kiek pagyvėjo. 61 minutę Matas Vareika atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę įkirtusiam Justui Marazui, bet šiam, atsidūrusiam praktiškai vienam prieš vartininką, nepavyko sėkmingai susistabdyti kamuolio ir jis paleido šūvį virš vartų. Lietuviai buvo apgulę Latvijos vartus, tačiau su spaudimu svečiai tvarkėsi sėkmingai.

73 minutę Latvijai kontratakoje pavyko padvigubinti persvarą. Dmitrijus Zelenkovas nieko netrukdomas smūgiavo iš maždaug 18 metrų ir pataikė į dešinį vartų kampą.

80 minutę įspūdingai sužaidė Lietuvos vartininkas Kajus Urbietis, atrėmęs tolimą varžovo smūgį į viršutinį vartų kampą.

Tiksint paskutinėms minutėms, Makreckis Čebrailis sugebėjo pasiekti iš krašto perduotą komandos draugo kamuolį prie baudos aikštelės prieigų ir pasiuntė kamuolį į kairįjį kampą.

Latvija šventė pergalę rezultatu 3:0 ir tapo turnyro lyderiais su šešiais taškais. Lietuva turi surinkusi tris taškus ir šeštadienį, 11 valandą Panevėžyje, žais su Estijos rinktine.

Rungtynių statistika

Lietuva – Latvija 0:3 (0:1)

Panevėžio „Aukštaitijos“ stadionas, 250 žiūrovų
Teisėjas – Robertas Valikonis

Įvarčiai: 10 min. K. Kokins (0:1), 73 min. D. Zelenkovs (0:2), 90 min. M. Čebrails (0:3).

Įspėti: 30 min. E. Utkus (Lietuva), 42 min. M. Veckagans (Latvija), 58 min. E. Birka (Latvija), 80 min. K. Tobers (Latvija), 80 min. A. Paura (Lietuva).

Lietuvos sudėtis: Kajus Urbietis, Ernestas Mockus (46 min. Džiugas Raudonius), Vilius Armalas (77 min. Neilas Urba), Arnas Paura, Erik Germanovič, Matas Ramanauskas (89 min. Mindaugas Butkus), Karolis Uzėla, Edgaras Utkus (77 min Titas Aukštuolis), Justas Marazas, Artūr Dolžnikov (46 min. Matas Vareika), Jonas Bičkus (46 min. Dominyk Kodz).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)