Lietuviams net septynis įvarčius pelnė Justas Pažarauskas, šešis – Mantas Panovas, tris – Nerijus Montvydas.

„Jeigu taip ir toliau atakuosime, net nežinau, ar kas nors prieš mus atsilaikys. Turint tokius puolėjus kaip Justas ir Mantas& Tiesa, rezultatas ne visai atspindi rungtynes. Nebuvo lengva. Kinai niekada nepasiduoda. Atrodo, jau pirmaujame 9 įvarčiais ir nedaug trūksta, kad užbaigtume rungtynes, bet jie vėl priartėja.

Turime tvarkyti gynybą. Nepasakyčiau, kad gindamiesi turime problemų su žaidimu. Tai greičiau psichologinis faktorius. Be to, laimint didesniu skirtumu, norisi išbandyti kitokius metimus, „pavaidinimus“, kuriuos galbūt panaudosime kitose rungtynėse“, – vos pasibaigus dvikovai su Kinijos ekipa sakė N. Montvydas.

15 taškų surinkusi Lietuvos rinktinė A grupėje žengia antra ir nusileidžia tik nepralaiminčiai Belgijos komandai, turinčiai 18 taškų. Trečioje pozicijoje esantiems švedams (10 tšk.) ir ketvirtoje vietoje besirikiuojantiems kinams (9 tšk.) lietuviai yra nepavejami.

Jeigu grupių etapas baigtųsi šiandien, Lietuvos rinktinės varžovė ketvirtfinalyje būtų B grupėje trečią vietą užimanti Irano komanda (13 tšk.). Šioje grupėje pirmauja Brazilija (18 tšk.), antra žengia Vokietija (15 tšk., o ketvirta yra JAV ekipa (10 tšk.).

„Kas jeigu Iranas? Su Iranu senokai žaidėme. Tiksliai net neatsimenu, kada. Bet komanda tikrai nebloga, kažkuo primenanti Kinijos rinktinę. Iraniečiai daug „sėdi“ gynyboje. Tiesa, puola jie geriau nei kinai. Su Iranu būtų daugiau reikalų nei su kinais“, – svarstė N. Montvydas.

Ketvirtadienį 14 val. Lietuvos rinktinė žais paskutinį A grupės mačą su Turkijos ekipa (9 tšk.), o vakare stos į kovą ketvirtfinalyje.

Pasaulio čempionate varžosi 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į ketvirtfinalį pateks po keturias stipriausias grupių komandas..

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)