Gazos ruože besitęsiančių neramumų, per kuriuos pastaruoju metu žuvo daugiau nei šimtas palestiniečių, kontekste draugiškos rungtynės su Izraeliu iššaukė kritikos bangą argentiniečiams.

Nors sprendimo atšaukti rungtynes motyvai tiesiai nebuvo paaiškinti, akivaizdu, kad tokį žingsnį nulėmė politinis spaudimas ir galimos grėsmės saugumui.

Palestinos futbolo asociacija prieš tai ragino rungtynių metu deginti Lionelio Messi marškinėlius ir atvaizdus, palestiniečių rėmėjai rengė protestus prie sporto komplekso Barselonoje (Ispanija), kur šiuo metu treniruojasi Argentinos ekipa, ir mojavo kraują simbolizuojančiais raudonais dažais suteptais argentiniečių marškinėliais.

Palestinos futbolo galva Jibrilas Rajoubas žinią apie atšaukiamas rungtynes Jeruzalėje pavadino raudona kortele Izraeliui, sprendimą sveikino ir patys Argentinos žaidėjai.

„Pagaliau jie pasielgė teisingai. Jautėme, kad nebūtų išmintinga ten važiuoti“, – sakė rinktinės puolėjas Gonzalo Higuainas.

Pranešama, kad persigalvoti nepadėjo nė Izraelio premjero Benjamino Netanyahu skambutis Argentinos prezidentui Mauricio Macri.

Kol kas neaišku, ar Jorge Sampaoli auklėtiniai draugiškoms rungtynėms ieškos kito varžovo.

Pasaulio čempionatą Argentina pradės D grupėje kartu su Islandija, Kroatija ir Nigerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)