Ši buriuotojų šventė vyko jau septintąjį kartą ir sutraukė daugiau kaip 220 dalyvių. Per 80 laivų susiskirstė į 2 pagrindines grupes: kylinės jachtos, kurių įgulose dominavo suaugusieji, ir sportinės vaikų jachtos. Visos jos varžėsi 6 laivų grupėse: „Platu 25“, „ORC“, „Optimist“, „Laser Radial“, „RS Feva“ ir „RS Tera“.

Permainingos Trakų oro sąlygos daugumos dalyvių jau nebestebino ir nulėmė įtemptą kovą ant vandens. Pirmąją varžybų dieną silpnas vėjas leido surengti tik vieną plaukimą, todėl šeštadienį apsiniaukęs dangus ir pakilęs vėjas teikė vilčių.

Pirmasis startas vyko jachtklubo ekvatorijoje, kad visi krante likę buriuotojai galėtų stebėti „Helly Hansen match-race“ dvikovą tarp „Gero vėjo mūzų“ ir Latvijos „RA Evolution“ moterų įgulų. Po kelių plaukimų geriau sekėsi lietuvėms, tačiau regatos organizatoriai, pirmą kartą „Galvės taurės“ metu surengę tokią dvikovą, latves apdovanojo paguodos prizais ir pažymėjo, kad tai yra graži simbolinė dvikova tarp kaimyninių šalių moterų įgulų.

Trakų pilies prieigose įvykęs navigacinio etapo startas bylojo apie tai, kad organizatoriai lieka ištikimi Galvės buriuotojų tradicijai ir vertybėms. Vaizdai pradžiugino Trakų miesto šventę lankančius svečius, kurie jachtas stebėjo gausiai susirinkę prie kranto, plaukimas vyko aplink salas ir laimėjo tie, kurie geriau įvertino kranto linijų ir natūralių gamtos kliūčių įtaką vėjui.

Sekmadienį oras lepino buriuotojus gaiviais vėjo gūsiais – vietoje planuotų vieno ar dviejų plaukimų, įvyko net trys, tad tai pakoregavo ir galutinius rezultatus – pernai „Galvės taurėje“ dominavusius latvius pakeitė lietuvių įgulos. Tai byloja ir apie kylantį lietuvių buriuotojų sportinį lygį ir gerą pasiruošimą „Platu 25“ Pasaulio čempionatui, rugpjūčio mėnesį vyksiančiam Rygoje.

Pirmąją vietą „Platu 25“ grupėje iškovojo jachta „Mojito TV3.lt“ (kapitonas Raimondas Šiugždinis), antra liko „Bestija“ (kapitonas Algirdas Žižys), treti – latviai „VooDoo“ (kapitonas Ričardas Omanbriedis)

„ORC“ grupėje greičiausia buvo jachta „Alfeta“ (kapitonas Mantas Sakalauskas). Nuo jų atsiliko ir antrąją vietą užėmė jachta „RE/MAX“ (kapitonas Gediminas Sirvidas), o jachta „Hornas“ (kapitonas Romualdas Kerinas) liko trečia.

Vaikai pasidalino 5 apdovanojimų komplektus:

„Optimist“ B (gimę nuo 2007 m.)
1. David Mažeika
2. Adomas Dumbliauskas
3. Jokūbas Čėpla

„Optimist“ A (gimę 2003 m. – 2006 m.)
1. Nojus Volungevičius
2. Jokūbas Mirinas
3. Arnas Cikanavičius

„Laser Radial“
1. Roberts Štāls-Buls
2. Albertas Valečka
3. Gabrielė Petraitytė

„RS Feva“
1. Tauras Dambrauskas ir Arijus Dambrauskas
2. Matas Petrauskas ir Kajus Oškutis
3. Jurgis Jurgelionis ir Rokas Mockevičius

„RS Tera“
1. Auksė Uršulė Rudzikaitė
2. Sofija Miler
3. Grėtė Kairytė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)