Šiose rungtynėse, kaip ir pirmajame tarpusavio mače, vyriausiasis rinktinės treneris Artūras Juškėnas leido pasireikšti didžiajai daliai nusivežtų kandidatų į pagrindinę rinktinės sudėtį.

Lietuviai per pirmąjį kėlinį turėjo problemų stabdydami varžovų atakas ir po pirmųjų 30 minučių atsiliko 19:20. Antroji rungtynių pusė buvo šiek tiek mažiau rezultatyvi, tačiau rungtynės mūsų šalies komanda pralaimėjo 36:38.

Pirmosiose komandų tarpusavio rungtynėse Lietuvos rinktinė šventė pergalę rezultatu 32:28 (17:14).

Paskutiniajame kontroliniame mače prieš lemiamas pasaulio čempionato atrankos rungtynes Lietuvos rinktinė vis dar vertėsi be Jono Truchanovičiaus ir kelių kitų svarbių žaidėjų. Visi jie prie ekipos prisijungs jau antradienį, kuomet mūsų šalies rinktinė pratęs treniruočių stovyklą Alytuje.

Lietuvos rinktinėje šiame mače iš registruotų žaidėjų įvarčių nepelnė tik vartininkas Lukas Gurskis bei Vaidotas Grosas, visiems kitiems, net vartininkui Giedriui Morkūnui, pasižymėti pavyko.

Po 5 įvarčius pelnė Modestas Štarolis ir Lukas Vanagas, 4 – Laurynas Palevičius, po 3 – Aidenas Malašinskas, Rolandas Bernatonis, Žanas Gabrielius Virbauskas bei Benas Butkus, po 2 – Karolis Stropus, Mindaugas Urbonas, Gintaras Cibulskis, Ignas Grigas, po kartą – Skirmantui Plėtai ir Giedriui Morkūnui.

„Abi dienas turėjome gana sunkias rungtynes. Vakar pirmavome 11 įvarčių, tačiau tai nebuvo lengvas pasivaikščiojimas. Vyrai tikrai gerai sukovojo, gana protingai žaidėme ir gynyboje, ir puolime. Antrose rungtynėse jau neleidome kai kurių lyderių – Aideno, Valdo ir buvo truputį sunkiau tiek puolime, tiek gynyboje.

Vis tik, įmetėme daug įvarčių, tad gal daugiau problemų buvo gynyboje. Dabar grįžtam į Alytų, laukiam prisijungiančių žmonių papildymo. Toliau šlifuosim savo žaidimą ir, manau, prieš Islandijos rinktinę viskas bus pagal planą“, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas Gintaras Cibulskis.

„Sužaidėm dvejas rungtynes su Baltarusijos rinktine ir, manau, jos buvo labai naudingos. Šiandien nepavyko laimėti, bet tai ir nebuvo pagrindinis uždavinys. Tikrinome žaidėjus kas ką gali. Gaila, kad tose draugiškose rungtynėse negalėjome susirinkti pilna sudėtimi. Šiandien neturėjome penkis žaidėjų, kurie bus kertiniai žmonės mūsų rungtynėse su Islandija.

Prieš rungtynes su Islandija turime dar keturias treniruotes, per kurias turime sudėlioti visus taškus ant i. Sunku prognozuoti, kas bus, bet vyrai parodė, kad net ir draugiškose rungtynėse gali kovoti. Taip pat kviečiu visus žiūrovus atvykti ir palaikyti mus, prie pilnos „Siemens“ arenos tikrai būtų lengviau“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Penktadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje Lietuvos vyrų rankinio rinktinė žais lemiamas pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Islandija. Atsakomasis mačas vyks birželio 13 dieną Reikjavike.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)