Pirmame kėlinyje „Anfield“ stadione įvarčių žiūrovai neišvydo, nors aukštą žaidimo tempą palaikę kroatai turėjo šansų, arti tikslo liko Dejanas Lovrenas ir Andrej Kramaricas.

Po pertraukos aikštėje pasirodęs Neymaras pelnė puikų įvartį ir išvedė brazilus į priekį. Tai jo pirmosios rungtynės po išsigydytos čiurnos traumos, kurią patyrė dar vasario mėnesį.

26-erių „Paris Saint Germain“ puolėjas 69 min. suklaidino du gynėjus ir galingu smūgiu iš arti nepaliko jokių vilčių vartų sargui.

Per teisėjo pridėtą laiką 92 min. brazilų pergalę įtvirtino Roberto Firmino.

Prieš pasaulio čempionatą brazilai dar jėgas išmėgins kitą sekmadienį prieš Austrijos rinktinę. Pastaroji šeštadienį pasiekė istorinę pergalę prieš vokiečius, o pavasario pabaigoje palaužė Rusijos nacionalinę komandą.

Brazilai pasaulio čempionate varžysis E grupėje, o birželio 17 d. planetos pirmenybėse startuos rungtynėmis su Šveicarija.

Kroatija iki pasaulio čempionato paskutinę repeticiją surengs mače su Senegalu. Kroatai planetos pirmenybėse kovos D grupėje prieš Islandiją, Argentiną ir Nigeriją.

Kita pasaulio čempionato dalyvė KOsta Rika 3:0 sutriuškino Šiaurės Airijos rinktinę. Pasiruošimą FIFA 2018 užbaigs birželio 7 d. draugišku maču su anglais. Kosta Rika varžysis E grupėje su brazilais, šveicarais ir serbais.

Tokią pat įtikinamą pergalę pasiekė Peru futbolininkai, kurie 3:0 sutriuškino Saudo Arabijos nacionalinę komandą. Dublį pasiekė rinktinės senbuvis, 34-erių puolėjas Paolo Guerrero, kuris pernai spalį buvo įsivėlęs į dopingo skandalą ir nubaustas vienerių metų diskvalifikacija. Tačiau teismas panaikino šią bausmę ir leido puolėjui varžytis pasaulio čempionate.

Peru pasaulio čempionate pirmąkart varžysis nuo 1982 m. ir C grupėje žais kartu su Prancūzija, Australija ir Danija.

Saudo Arabija kovos A pogrupyje su šeimininkais rusais, Egiptu ir Urugvajumi. Šiemet Saudo Arabija sužaidė net 8-ias darugiškas rungtynes, iš kurių 3 kartus šventė pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir 4 kartus pralaimėjo, o pasiruošimą planetos pirmenybėms rinktinė užbaigs birželio 8 d. akistata su pergalių alkį jaučiančiais vokiečiais.

Sekmadienį vakare vėliausiai Europoje prasidėjo Ispanijos ir Šveicarijos akistata.

Ispanai 1:0 pirmavo 29 min. po Alvaro Odriozolos pasiekto įvarčio, tačiau po pertraukos 62 min. rezultatą išlygino Ricardo Rodriguezas.

Rezultatai

Brazilija – Kroatija

69 min. [1:0] Neymaras

90+2 min. [2:0] Roberto Firmino

Kosta Rika – Šiaurės Airija

30 min. [1:0] Johan Venegas
46 min. [2:0] Joel Campbell
66 min. [3:0] Francisco Calvo

Peru 3 – 0 Saudo Arabija

20 min. [1:0] Andre Carrillo
41 min. [2:0] Paolo Guerrero
64 min. [3:0] Paolo Guerrero

Ispanija 1 – 1 Šveicarija

29 min. [1:0] Alvaro Odriozola
62 min. [1:1] Ricardo Rodriguez

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)