Yra netekčių
Šiame atrankos cikle Lietuvos moterų rinktinę persekioja traumos. Tik pirmosiose rungtynėse dar rudenį Bo Miltonui Anderesenui buvo pavykę surinkti praktiškai visas žaidėjas, kurios buvo kviečiamos į rinktinę. Tiek dvejose rungtynėse su turkėmis, tiek paskutiniuose susitikimuose,
kurie rinktinės laukia dabar, traumos praretino komandos gretas.
Vyriausiasis rinktinės treneris B. M. Andersenas teigė, jog ekipai stipriai trūks patyrusių rinktinės žaidėjų: „Tokios netektys kaip Marijos Gedroit, Živilės Jurgutytės, Laimos Bernatavičiūtės yra tikrai skaudžios. Ypatingai įžaidėjos pozicijoje trūksta Živilės, tačiau jau šios atrankos metu baigiame priprasti žaist be jos, tad galimybę pasirodyti turės kitos šios pozicijos rankininkės.“
Šioje rinktinės stovykloje be Ž. Jurgutytės, M. Gedroit ir L. Bernatavičiūtės dar nėra antrosios vartininkės Evelinos Stukaitės, „ACME – Žalgirio“ žaidėjos Dovilės Ilčiukaitės, kairiarankės Ingos Sadauskaitės bei dar kelių traumuotų merginų. Vis tik, pozityvumo įkvepia tai, jog rinktinei jau galės padėti Jūratė Žilinskaitė ir Greta Kavaliauskaitė, o iš aukščiausios Vokietijos lygos atvyksta Eglė Alešiunaitė. Šių žaidėjų indėlį išskyrė ir vyriausiasis rinktinės treneris: „Džiugu, jog Jūratė ir Greta ja galės rungtyniauti šiose varžybose. Abi jos naudingos komandai yra svarbios ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų“.
Šios rungtynės bus paskutinės vilkint nacionalinės rinktinės marškinėliais vartininkei Kristinai Kvedarienei. Kurį laiką apie pasitraukimą kalbanti patyrusi vartininkė apsisprendė galutinai – su
šiuo atrankos ciklu padėti tašką savo rankininkės karjeroje. Klubinį sezoną K. Kvedarienė užbaigė su trenksmu – iškovotas Lietuvos moterų lygos čempionės titulas bei gautas geriausios lygos vartininkės apdovanojimas.
Vilčių dar yra
Nors per dvejas rungtynes su turkėmis vos tašką iškovojusi Lietuvos moterų rinktinė stipriai komplikavo savo galimybes, tačiau šansų patekti į Europos čempionatą Prancūzijoje vis dar neprarado. Realu, jog per dvi rungtynes su grupės lyderėmis bent vieną pergalę iškovojusi Lietuvos
rinktinė į Europos pirmenybes patektų kaip trečia geriausia komanda.
Iš kiekvienos grupės į čempionatą patenka po 2 nacionalines rinktines, o iš vienos grupės pateks ir geriausia trečioji rinktinė. Geriausia trečia komanda nustatoma pagal jos iškovotų taškų skaičių prieš aukščiau turnyrinėje lentelėje esančias komandas. Vis tik, Lietuvai dar reikia
laukti ir turkių nesėkmių per paskutiniąsias dvi rungtynes su Vokietija ir Ispanija.
Norint pakilti į antrąją vietą grupėje ir užtikrintai patekti į čempionatą per likusias dvi rungtynes reiktų iškovoti mažiausiai 3 taškus.
Sugrįžta į rikiuotę
J. Žilinskaitę treneris B. M. Andersenas išskyrė kaip didelę paspirtį Lietuvos rinktinei per artimiausias dvejas rungtynes. Jūratė kol kas dėl traumų praleido visas ketverias iki tol vykusias Europos čempionato atrankos rungtynes, o dabar yra pasiruošusi rungtyniauti.
Pati J. Žilinskaitė teigė, jog rinktinė jau yra įpratusi ieškoti, kuo pakeisti iškritusias dėl traumų žaidėjas: „Be abejo tų žaidėjų tikrai stigs, tačiau prie tų netekčių jau esame įpratę. Bandysime įtraukti jaunimą ir žiūrėsime, kas gausis“ – pozityviai kalbėjo rinktinės žaidėja.
Su vokietėmis lietuvės jau yra iškovoję vieną tašką, tad ir J. Žilinskaitė teigė, jog viskas ir šiame mače yra įmanoma: „ Reikia tikėti ir dirbti. Svarbiausia dirbti ne tik treniruotėse, bet ir aikštelėje.
Turime laikytis savo plano ir tikėtis sėkmės.“
Rungtynes su Vokietija Lietuvos rinktinė gegužės 31 dieną 19:00 val. žais Alytuje. Ten mūsiškės jau kovo su ispanėmis, kurioms nusileido 17:24.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)