FC „Liverpool“ vadovai nutarė, kad Ph. Coutinho indėlis į komandos pergales yra vertas tokio atlygio.

Visai tai nuspręsta net nepaisant to, kad techniškasis brazilas sausį savo noru paliko Liverpulį ir net už 160 milijonų eurų sumą persikėlė į „Barceloną“.

Katalonai, kuriems pats Ph. Coutinho šiame turnyre padėti negalėjo, savo pasirodymą UEFA Čempionų lygoje baigė jau ketvirtfinalyje, kai sensacingai krito prieš „Romą“ (4:1 ir 0:3).

UEFA taisyklės numato, kad Čempionų lygos nugalėtojams bus įteikta 40 aukso medalių, o finalininkams – 30 sidabro apdovanojimų.

Kaip padalinti visus medalius, savo nuožiūra pasirenka pačios komandos.

Primename, kad Ph. Coutinho, atstovaudamas „Liverpool“, šį sezoną UEFA Čempionų lygoje pelnė 5 įvarčius, įskaitant „hat-tricką“ į Maskvos „Spartak“ vartus.

Jurgenas Kloppas užstojo išvykusį brazilą ir prašė jo nesmerkti.

Ph. Coutinho, kuris yra vienas iš 25-ių „Liverpool“ futbolininkų, pasirodžiusių aikštėje šio sezono UEFA Čempionų lygoje, medalis, kad ir kokios prabos jis bebūtų, bus išsiųstas tiesiai į Kataloniją.

63-iasis UEFA Čempionų lygos finalas tarp „Liverpool“ ir Madrido „Real“ bus žaidžiamas šį šeštadienį Ukrainos sostinėje Kijeve.

Tai bus antra labiausiai į Rytus nutolusi Europos sostinė, kurioje rengiamas UEFA Čempionų lygos finalas.

Prieš tai, 2008 m., svarbiausias turnyro mačas vyko Maskvos „Lužnikų“ stadione, kuriame tilpo 67 tūkst. žiūrovų. Nors Kijevo stadione telpa 4 tūkstančiais žiūrovų mažiau, tai nebus pirmasis jame surengtas didžiulis finalas – 2012 m. čia vyko Europos čempionato finalas.

Vien už dalyvavimą finale klubai susižers po 11 mln. eurų, o tas, kuris laimės, savo kišenę papildys net 15,5 mln. eurų. Skaičiuojama, kad karališkasis klubas, jei dar kartą apgins čempiono vardą, iš viso už šį sezoną UEFA Čempionų lygoje susižers net 87 mln. eurų.

Nugalėtojui atiteks ne tik sunkus čekis, nugalėtojų taurė, bet ir teisė varžytis FIFA pasaulio klubų čempionate ir lauks kova prieš Europos lygos nugalėtojus Madrido „Atletico“ UEFA Supertaurės varžybose. Jei „Real“ klubui pavyktų vėl triumfuoti, tai Taline šią vasarą įvyktų tikras Madrido derbis.

BBC skaičiavimais, daugiau kainuojančių žaidėjų sudėtį turi būtent „Liverpool“ (860 mln. eurų prieš 731 mln. eurų), tačiau aikštėje žaidžia ne pinigai, o žaidėjai. O puikių puolėjų abi komandos turi.

Daugiausiai įvarčių šiame UEFA Čempionų lygos sezone pelnė „Real“ žaidėjas, portugalas C. Ronaldo – net 15. Jis taip pat rezultatyviausiu turnyro žaidėjų kasmet tampa jau nuo 2012/2013 metų sezono. Nors rezultatyviausiu jis taps ir šiemet, tačiau „Liverpool“ puolimas įvairesnis, nes po 10 įvarčių pelnė egiptietis Mohamedas Salah ir brazilas Roberto Firmino.

Dar 9 įvarčius į „Liverpool“ sąskaitą pridėjo senegalietis Sadio Mane. Lyginant viso turnyro metu pelnytus įvarčius, Anglijos ekipa varžovus nubaudė 10 įvarčių daugiau – 40 prieš 30, tad „Real“ puolimas yra itin priklausomas nuo portugalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)