Aurelijaus Skarbaliaus kariaunai negalėjo padėti keli traumas besigydantys gynėjai, savo ruožtu, kitoje barikadų pusėje diskvalifikuotas buvo Linas Pilibaitis, o į rinktinę iškviestas Gratas Sirgėdas bei Markas Beneta ant žaliosios vejos nepasirodė.

Trejose paskutinėse rungtynėse „sausus“ vartus išsaugojęs „Kauno Žalgirio“ vartininkas su komandos gynėjais turėjo nemažai darbo, tačiau nuo 70-osios minutės jo dar labiau padaugėjo.

„Žalgirio“ spaudimas augo: arti tikslo buvo Rolandas Baravykas bei po keitimo aikštėje pasirodęs Jeremy Manzorro, visai greta skersinio galva kamuolį pasiuntė Tomašas Malecas.

Visgi 78-ąją minutę vicečempionai pasiekė savo tikslą – pelnė pergalingą įvartį. Devintą rezultatyvų perdavimą atliko Tomašas Šimkovičius, o Louisas Ogana tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Per pridėtą laiką įvyko įsimintinas debiutas. Pirmą kartą Lietuvos čempionate aikštėje pasirodė „Kauno Žalgirio“ gynėjo ir trenerių štabo atstovo Igno Deduros 16-metis sūnus Matas.

Vilniaus „Žalgiris“ (31 tšk.) turnyro lentelėje užima antrąją vietą, o „Kauno Žalgiris“ (14 tšk.) yra šeštas. Pirmauja Marijampolės „Sūduva“ (36 taškai).

Rezultatas

„Kauno Žalgiris“ 0 – 1 Vilniaus „Žalgiris“

78' Louisas Ogana [1-0]

Kitose rungtynėse trečiadienį Klaipėdos „Atlantas“ išvykoje 2:1 (1:0) nugalėjo „Trakus“.

Abi komandos aktyviais išpuoliais pradėjo šias rungtynes ir vartininkams teko raminti saviškių entuziazmą. Vistik aktyviau atakavęs „Atlantas“ gana greitai pelnė įvartį. 12 minutę po Roko Filipavičiaus smūgio kamuolys kliudė trakiškių gynėją Justiną Januševskį, ir pakeitęs kamuolio skriejimo kryptį, įlėkė į vartus.

Blankokai pirmame kėlinyje atrodę „Trakai“ po pertraukos ėmėsi permainų ekipos sudėtyje. Laikinasis trakiškių treneris Virmantas Lemežis vietoje Deivido Česnauskio į kovą metė Svajūną Čyžą, kuris šeimininkų atakoms kurį laiką suteikė aštrumo ir sulaukdavo daug perdavimų.

Visgi netrukus į žaidimą teko įsitraukti Trakų komandos vartininkui T. Švedkauskui, kuris turėjo atremti tolimą bei pavojingą Domanto Šimkaus bandymą, po to dar kelis sykius gelbėti savo ekipą. Patys „Trakai“, nors ir privalėjo lyginti rezultatą, puolime atrodė nykokai.

O svečiai 84 minutę įtvirtino savo pranašumą, kai po Domanto Šimkaus perdavimo į atakos smaigalį išvestas Edvinas Baniulis pergudravo T. Švedkauską. „Trakai“ į tai atsakė Dinijaro Biljaletdinovo įvarčiu priešpaskutinę minutę, bet pralaimėjo rungtynes rezultatu 1:2.

Su 23 taškais po 17 rungtynių Trakų komanda turnyro lentelėje yra trečia, o „Atlantas“ su 15 taškų užima 4-ąją vietą, tačiau yra sužaidęs dvejomis rungtynėmis mažiau.

Rezultatas

„Trakai“ 1 – 2 „Atlantas“

12' Rokas Filipavičius [0-1]
84' Edvinas Baniulis [0-2]
89' Diniaras Bilialiatdinovas

Turnyro lentelė
(vieta, komanda, sužaista rungtynių, įvarčių santykis, taškai)

1.Sūduva14+2336
2.Žalgiris15+1431
3.Trakai17+423
4.Atlantas15-421
5.Stumbras15-416
6.K. Žalgiris14-914
7.Palanga15-1613
8.Jonava15-811

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)