„Kauno maratono trasa yra viena lygiausių ir idealiai tinka siekiantiems aukščiausių rezultatų. Lietuvos maratono rekordas jau gerokai senstelėjo, todėl labai tikimės, kad naujausias bus pasiektas būtent Kaune“ – sakė „Citadele Kauno maratonas“ pradininkas Algirdas Pukis.

Kauno maratono organizatoriai pasirengę apdovanoti tiek vyrą, tiek moterį pasiekusius Lietuvos maratono rekordą. Beje, moterų tarpe maratono rekordas užfiksuotas 2005 metais Tokijuje ir priklauso Živilei Balčiūnaitei (2.25:15).

Piniginiai organizatorių prizai laukia ne tik šalies rekordininkų. Bendras Kaune birželio 10 dieną vyksiančio bėgimo renginio prizinis fondas – beveik 25 tūkst. eurų.

Tradiciškai ~ 3 000 eurų išsidalins „Citadele“ maratono ir „Kauno Akropolis“ pusės maratono 1 – 3 vietų nugalėtojai. Pagerinusiems pernai užfiksuotą Mindaugo Viršilos (2.23:49) ar Natalijos Kan (2.52:17) maratono trasos rekordą bus įteikta 600 eurų čekis.

Šių metų naujiena – piniginis prizas pusės maratono trasos rekordą pasiekusiam sportininkui ir / ar sportininkei.

„Norime, kad Kaune dalyvautų geriausius rezultatus demonstruojantys atletai. Mūsų tikslas, kad stipriausi bėgikai atvyktų pasivaržyti su sau lygiais ir tikimės, kad piniginiai prizai pridės šiek tiek motyvacijos, – sako A. Pukis. – Be to, ne paslaptis, kad siekiame ir prestižinio IAAF įvertinimo.“

Dar metų pradžioje „Citadele Kauno maratonas“ organizatoriai paskelbė ambicingus tikslus pusės maratono trasai gauti Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) „Road Race Bronze“ ženklą. Šiuo metu IAAF reitinguoja stambiausius bėgimo renginius pagal lygius: bronzinį, sidabrinį ir auksinį. Iš trijų Baltijos valstybių bronzinį kol kas turi tik Rygos maratonas. Vienas iš pagrindinių reikalavimų – trasos kokybė ir dalyvaujančių sportininkų meistriškumo lygis.

„Neatsitiktinai ir Lietuvos pusės maratono čempionatas šiais metais vyks pas mus“, – šypsosi A. Pukis.

Be piniginių prizų visų „Citadele Kauno maratonas“ dalyvių, sėkmingai kirtusių finišą, laukia išskirtiniu dizainu garsėjantys atminimo medaliai bei rėmėjų dovanos. Tuo tarpu greičiausiai ilgiausią 42 km 195 m trasą įveikusiųjų vyro ir moters vardai bus išgraviruoti ant įspūdingos, žinomo Lietuvos skulptoriaus Algio Kasparavičiaus sukurtos bronzinės taurės, kuri saugoma miesto Rotušėje.

Šeštasis „Citadele Kauno maratonas“ šiais metais startuos birželio 10 dieną Kauno Rotušės aikštėje, Senamiestyje. Didžiausio vasaros bėgimo šventės organizatoriai VšĮ „Kauno maratono klubas“ kviečia dalyvauti ne tik profesionalus, bet ir mėgėjus. Taip pat ragina aktyviai palaikyti bėgančius tiek prie starto linijos, kur vyks tradicinė sporto mugė, tiek trasoje išdėstytose sirgalių stotelėse.

Šiais metais dalyviai gali rinktis šias trasas: „Sanatorija Gradiali“ 1,5 km, „Intermedix“ 5 km, „SDG“ 10 km, „Kauno Akropolis“ pusmaratonis ir „Citadele“ maratonas.

Registruotis bėgimams galite čia: https://www.kaunasmarathon.lt/puslapis/distancijos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)