Islame neturėtų būti jokio skirtumo tarp vyrų ir moterų, ir dėl šios priežasties moterims turėtų būti leidžiama dalyvauti sporto renginiuose“, – per susitikimą su Irano atletais sakė H. Rouhanis.

Irane jau 39 metus draudžiama moterims eiti į stadionus. Draudimą po 1979 metų revoliucijos įvedė Irano dvasinė vadovybė. Įtakinga Irano dvasininkija mano, kad moterims nėra vietos futbolo stadionuose, kur vyrai tampa pernelyg įsiaudrinę ir šūkauja nepadorius šūkius.

Tačiau šalies prezidentas mano, kad moterys neturėtų būti baudžiamos už tai, jog vyrai sporto renginiuose elgiasi nepadoriai.

Irano viceprezidentas Ebtekaras Masoumehas pasiūlė, kad šalies futbolo stadionuose galėtų būti paskirtos specialios zonos moterims arba šeimoms ir tai padėtų panaikinti draudimą moterims patekti į stadionus. Dvasininkija atmetė šiuos pasiūlymus.

Pastaraisiais mėnesiais šalyje išaugo protestų dėl šio draudimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)