„Stengsiuosi žiūrėti komandų strateginį išsidėstymą, kokią taktiką jie naudoja, kaip jie žaidžia. Net neabejoju, kad dauguma mano kolegų komentatorių paklaus manęs ir dėl teisėjų sprendimų, nes pati esu teisėja. Aš stengsiuosi tų klausimų išvengti, nes teisėjo darbą vertinti yra labai sunku ir tikrai to nenorėčiau daryti.

Manau, kad galėčiau padėti padėti suprasti futbolo taisykles. Tenka girdėti, kad kartais komentatoriai sako, jog yra smūgis nuo vartų, o tuo metu akivaizdžiai matoma, kad buvo sušvilpta nuošalė. Manau, mano stiprioji pusė bus taisyklių žinojimas“, – sako J. Lavrenovaitė-Perez.

Komentatorė atskleidžia, kad pati palaiko Portugalijos rinktinę.

„Nuo seno palaikau Portugaliją – dar nuo tų laikų, kai žaidė Luisas Figo. Esu ištikima šiai komandai iki šios dienos“, – prasitarė ji.

J. Lavrenovaitė-Perez labiausiai norėtų komentuoti F grupės akistatą tarp Vokietijos ir Meksikos bei vokiečių ir brazilų mūšį, kuris gali įvykti jau aštuntfinalyje.

„Norėčiau komentuoti Vokietijos ir Meksikos rungtynes dėl to, kad mano vyras palaiko Meksikos rinktinę, o aš esu už Vokietiją. Taip pat labai norėčiau komentuoti Vokietijos ir Brazilijos susitikimą, nes per praėjusį pasaulio čempionatą brazilai pralaimėjo 7:1, tai manau, kad rungtynės turėtų būti įtemptos“, – prognozuoja trenerė.
Justina Lavrenovaitė (lfta.lt nuotr.)

Primename, kad iki pasaulio čempionato Rusijoje pradžios liko jau tik 23 dienos.

Pirmenybių atidarymo rungtynės vyks birželio 14-tąją, kai Maskvos „Lužnikų“ stadione 18 valandą į aikštę žengs Rusijos ir Saudo Arabijos futbolininkai.