Tai – aukščiausia vieta Lietuvos regbio istorijoje. Reitinge lietuviai aplenkė Ugandos komandą.

Lietuvos rinktinės sąskaitoje – 51,58 taško.

Apie Lietuvos rinktinės pergalę prieš Maltą ir rekordinę vietą pasaulio reitinge rašo ir „World Rugby“ oficialus puslapis.

„Lietuviai atliko net 13 žeminimų laimėtose rungtynėse ir pasigerino savo reitingo poziciją. Martynas Lianzbergas jau pirmame kėlinyje atliko tris žeminimus ir „Conference 1“ diviziono Pietų konferencijos čempionė Malta neturėjo galimybių pasipriešinti. Tris žeminimus taip pat atliko Domantas Bagužis, o Kęstutis Marcišauskas sėkmingai atliko šešis realizacijos smūgius“, – rašoma „World Rugby“ interneto svetainėje.

Europos čempionato „Trophy“ divizione Lietuvos rinktinė turėtų žaisti su Portugalijos, Olandijos, Čekijos, Šveicarijos ir Lenkijos komandomis.

Tiesa, grupių sudėtis dar gali pasikeisti, nes pasaulį sudrebino naujas skandalas, kuomet Rumunijos, Belgijos ir Ispanijos rinktinės buvo diskvalifikuotos už žaidėjų registracijos pažeidimus. Dėl to rumunai prarado teisę dalyvauti 2019 metų pasaulio čempionate, o jos vietą turėtų užimti Rusija. Tiesa, „nuskriaustos“ šalys pateikė apeliacijas ir „World Rugby“ tęs situacijos tyrimą.

Pasaulio reitingo lydere išlieka Naujoji Zelandija (93,99 tšk.). Antrąją vietą užima Airija (89,11 tšk.), trečiąją – Anglija (86,23 tšk.). Pasaulio regbio federacijos narėmis yra 117 šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)