Jau anksčiau septintąjį iš eilės čempionų titulą užsitikrinusi Turino ekipa paskutiniajame ture 2-1 pranoko „Verona“ futbolininkus.

Tiesa, G. Buffonas atsisveikinimo mače įvarčio nepraleido. Sėkmingai vartus gynęs veteranas 64-ąją minutę buvo pakeistas.

Tuomet ant kojų pakilo visas stadionas, o daugybė sirgalių apsipylė ašaromis. Jų netramdė ir pats G. Buffonas, kuris palikdamas aikštę apsikabino su visais bendraklubiais ir varžovais.

Aplodismentais visų išlydėtas legendinis vartų sargas už aikštės ribų apsikabino ir su visu klubo personalu bei dėkojo sirgaliams.

Vietoje ilgamečio Italijos rinktinės vartininko į aikštę žengęs Carlo Pinsoglio praleido Alessio Cerci įvartį.

Pačiam 656 rungtynes per karjerą Turine sužaidusiam G. Buffonui atsisveikinimo rungtynės buvo 301-osios, kuriose jis nepraleido nė vieno įvarčio.

Nors yra aišku, kad daugiau „Juventus“ marškinėlių 40-metis vartininkas daugiau nebeapsivilks, jis nėra paskelbęs, jog kabins pirštines ant vinies.

Per savo karjerą Gigi devynis kartus laimėjo Italijos pirmenybes, vieną UEFA taurę ir vieną pasaulio čempionatą. Pagal sužaistus mačus Italijoje (640) jis nusileidžia tik Paolo Maldini (647).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)