Penktadienį prezidento Vladimiro Putino patvirtintame naujajame kabinete V. Mutko bus atsakingas ne už sportą, bet už statybų sritį. 59-erių V. Mutko nuo 2008 metų iki 2016-ųjų buvo sporto ministras ir po to paskirtas vienu iš kelių vicepremjerų.

V. Mutko siejamas su skandalu dėl sistemingo valstybės remiamo dopingo vartojimo Rusijoje. Dėl šio skandalo nė vienas rusų atletas Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse negalėjo dalyvauti su savo šalies vėliava. Naujojoje vyriausybėje sporto sritį greta kultūros kuruos vicepremjerė Olga Golodec. Sporto ministru lieka Pavelas Kolobkovas.

V. Putinas, kuris kabineto sąrašą penktadienį patvirtino per televiziją transliuotame posėdyje, didelių permainų nesiėmė: pagrindiniai postai Rusijos vyriausybėje liks tų pačių asmenų rankose. Pareigas išlaikė nuo 2004-ųjų užsienio reikalų ministro pareigas einantis Sergejus Lavrovas, taip pat gynybos ministras Sergejus Šoigu. Nauju pirmuoju vicepremjeru Dmitrijaus Medvedevo vyriausybėje bus finansų ministras Antonas Siluanovas.