Po už uždarų durų vykusio WADA vykdomojo komiteto posėdžio, surengto prieš ketvirtadienį numatytą steigiamosios valdybos susitikimą, šios organizacijos generalinis direktorius Olivier Niggli sakė, kad RUSADA statusas nepasikeitė.

„Balsavimo nereikėjo... Niekas nepasikeitė“, – pažymėjo jis.

Kitas vykdomojo komiteto narys patvirtino, kad suspendavimas tebegalioja.

„Status quo tęsiasi“, – sakė komiteto narys, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Sprendimas palikti RUSADA „taisyklių nesilaikančios“ agentūros statusą buvo lauktas.

RUSADA atsidūrė WADA ir Rusijos valdžios konfrontacijos epicentre, kai 2015 metų lapkritį ši agentūra buvo suspenduota kilus didžiulio masto dopingo skandalui, kuriame figūruoja Maskvos pagrindinė antidopingo laboratorija.

WADA įspėjo, kad RUSADA suspendavimas tęsis, kol Maskva sutiks su kanadiečių teisininko Richardo McLareno parengtos skandalingos ataskaitos išvadomis apie Rusijoje kelerius metus valstybės lygiu vykdytą sportininkų dopingo programą ir įsileis WADA inspektorius į Maskvos tyrimų laboratoriją.

WADA parengė gaires, kurių turi laikytis RUSADA, kad jai būtų grąžintas „taisyklių besilaikančios“ agentūros statusas.

RUSADA jau buvo leista atnaujinti dopingo kontrolę prižiūrint WADA paskirtiems stebėtojams ir Jungtinės Karalystės antidopingo agentūrai (UKAD).

Naujasis RUSADA generalinis direktorius Jurijus Ganusas ne kartą žadėjo, kad atkurs pasitikėjimą šia dopingo skandalo supurtyta institucija.

Tačiau WADA tvirtina, kad Rusija vis dar neįvykdė dviejų pagrindinių sąlygų statusui atkurti – nedavė leidimo patekti į Maskvos laboratoriją ir patikrinti ten galbūt laikomų mėginių bei nesutiko su R. McLareno ataskaitos išvadomis.

RUSADA vadovas J. Ganusas trečiadienį paragino pareigūnus suteikti WADA prieigą prie visų Maskvos laboratorijoje laikomų mėginių.

„Ilgą laiką turime tik ribotą prieigą prie mėginių Maskvos laboratorijoje, kuri priklauso Tarptautiniam olimpiniam komitetui ir tarptautinėms federacijoms“, – sakė J. Ganusas, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūra TASS.

„Tokiu būdu pažeidžiame Pasaulinės antidopingo agentūros, turinčios teisę vykdyti papildomus patikrinimus, taisykles“, – sakė jis forume Sankt Peterburge.

„Nesuprantu, kodėl mes negalime garantuoti jiems prieigos prie mėginių. Juolab, kai kalbama apie pasitikėjimą“, – pažymėjo J. Ganusas ir pridūrė sakęs Rusijos pareigūnams, jog leidimas patekti į laboratoriją yra „Ypač svarbus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)