Puslapyje pavadinimu „Ką daryti, kad pasisektų su rusų mergina?“ akcentuojama, kad „rusės nemėgsta, kai su jomis elgiamasi kaip su daiktais“.

„Kadangi rusės gražios, daug vyrų tiesiog nori nusitempti jas į lovą. Galbūt ir jos to nori, bet jos yra žmonės ir nori jaustis svarbios bei unikalios“, – rašoma vadove.

„Daugeliui rusių, kaip ir kitoms moterims, labai svarbu, ar esate švarus, maloniai kvepiate ir ar esat gerai apsirengęs. Pirmasis įspūdis joms labai svarbus, atkreipkite dėmesį į savo įvaizdį“, – rašoma toliau.

Šios rekomendacijos prieš pasaulio čempionatą, kuris vyks nuo birželio 14-osios iki liepos 15-osios, buvo perduotos maždaug 40 žurnalistų, susirinkusių į kursus apie rusų kalbą ir kultūrą. Vėliau patarimai buvo paskelbti socialiniuose tinkluose.

Sulaukusi griežtos kritikos AFA pripažino, kad jos gundymo pamokėlė buvo „netyčinė klaida“, ir nurodė, kad nors patarimai buvo įtraukti į vadovą, „jie niekuomet nebuvo mokymų dalis“.

AFA pareiškime sako atlikusi „vidaus tyrimą dėl įvykių per vakar surengtus rusų kalbos ir kultūros kursus“ ir išsiaiškinusi, kad „išplatinta medžiaga buvo išspausdinta per klaidą“.

„Administracijos personalas iškart pašalino šiuos vadovus“, – priduriama pareiškime.

Nacionalinio instituto prieš diskriminaciją, ksenofobiją ir rasizmą vadovas Claudio Presmanas kritikavo minimo leidinio „seksistinį turinį“.

„Susisiekėme su AFA ir paprašėme paaiškinimo; šiuo tekstu niekinamos moterys“, – sakė jis televizijai TN.

AFA būstinėje Buenos Airėse įvykę kursai buvo skirti „vadovams, žaidėjams, treneriams ir žurnalistams, dalyvausiantiems pasaulio čempionate“, nurodė federacija.

Kaip sakė kursų lektorius Eduardo Pennisi, kurį citavo argentiniečių dienraštis „Clarin“, AFA minimą medžiagą „patvirtino“ prieš mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)