„Tai tęstinis reikalas. Partnerystę su šachmatų federacija pradėjome pernai, o šiemet pasirašėme oficialią sutartį bei nusprendėme surengti turnyrą Čempionų lygos ir Europos lygos principu“, – sakė „Trakų“ prezidentas.

„Futbolas ir šachmatai turi daug panašumų. Ir vienoje, ir kitoje sporto šakoje, norėdamas laimėti, privalai numatyti bent kelis žingsnius į priekį.

Šachmatuose žaidėjai turi savo strategiją, futbole komandos - taip. Šachmatuose kiekviena figūra turi savo ėjimus, futbole - kiekvienas žaidėjas taip pat turi savo stipriąsias puses, kurias treneriai stengiasi išnaudoti.

Tikiuosi, kad šachmatai padės „Trakams“ pagerinti rezultatus futbolo aikštėje“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo šachmatų federacijos prezidentas Aleksandras Černovas.

„Trakų“ šachmatų turnyras truks net pusę metų. Iš pradžių, 32 klubo žaidėjai ir administracijos darbuotojai bus suskirstyti į 8 grupes, iš kurių po du žaidėjus pateks į virtualią Čempionų lygą bei tęs kovą dėl pagrindinio prizo ir „Trakų” prezidento taurės. Trečią ir ketvirtą vietas užėmę dalyviai iškris į virtualią Europos lygą bei kovos dėl mažojo prizo.

Abiejų grupių nugalėtojai susikaus Supertaurės rungtynėse.

Praėjusiame sezone prezidento taurę laimėjo buvęs ekipos saugas Aleksandras Byčenokas. Antras liko Arūnas Klimavičius, trečias - Modestas Vorobjovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)