Aukščiausią – 5-tą poziciją iškovojo ir per žingsnį nuo medalio liko Klaudija Tvaronavičiūtė. Ji svorio kategorijoje iki 57 kg pirmame susitikime triuškinančia taškų persvara (24:4) įveikė varžovę iš Izraelio Bat-El Gatterer, o antrojoje dvikovoje prieš aukščiau reitinguojamą rusę Jekateriną Kim laimėjo 2:0 taip atsirevanšuodama už pralaimėjimą tai pačiai varžovei šiemet Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykusiame turnyre.

Dėl trečios vietos K. Tvaronavičiūtė įtemptoje kovoje 1:4 nusileido didelę patirtį turinčiai lenkei Patricijai Adamkievič. Užimta penktoji vieta Europos čempionate užtikrina sportininkei patekimą į Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą.

Edgaras Abromavičius svorio kategorijoje iki 68 kg laimėjęs pirmą susitikimą (2:0) prieš labai pajėgų Graikijos atstovą Konstantinos'ą Chamalidis'ą, antrojoje kovoje prieš gruziną Merab'ą Shukakidzę pirmavo didžiąją dalį susitikimo, bet nesugebėjo persvaros išlaikyti iki galo ir, pralaimėjęs kovą 20:33, liko devintas.

Andriui Klemui svorio kategorijoje iki 63 kg burtai lėmė susitikti su Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių čempionu ispanu Joel'iu Gonzalez'u. Visgi A. Klemas po garbingos ir permainingos kovos, kuo ypač stebėjosi ispanai, pralaimėjo rezultatu 7:11.

Pasak rinktinės trenerio R. Montvido, tai buvo labai sunkios varžybos dėl neregėtos konkurencijos, ypatingai K. Tvaronavičiūtės, E. Abromavičiaus ir G. Gaižauskaitės rungtyse – vaikinai dalyvavo aukštesnėse negu prieš tai svorio kategorijose, todėl, neturėdami tose kategorijose reitingo taškų, pirmose kovose susitiko su labai pajėgiais kovotojais.

R. Montvidas džiaugiasi, kad dar prieš čempionatą Klaudija gavo kvietimą į elitinę Pasaulio lygą „Grand-Prix“, bet dar pritrūko kelių reitingo taškų, kad galėtų dalyvauti, tačiau tikimasi, kad iki rudens tuos taškus pavyks iškovoti G1 turnyruose Liuksemburge ir Vašingtone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)