„Pastebime, kad prieš šešerius metus pirmą kartą vykusios varžybos duoda savo rezultatą. Į trumpesnių distancijų varžybas labai noriai registravosi Trakų mokyklų moksleiviai: būtent įvairaus amžiaus berniukų ir mergaičių būrys šiemet išaugo labiausiai. Tikimės, kad iš šių jaunų žmonių išaugs tie, kurie Trakų pusmaratonio trasoje mes iššūkį ir pripažintiems favoritams“, – optimizmo dėl augančios pamainos nestokojo pagrindinis bėgimo organizatorius Evaldas Martinka.

Būtent Trakų pusmaratonio bėgime prieš keletą metų pirmą kartą buvo įrengtas improvizuotas vaikų darželis: kad į bėgimą atvykę tėvai ramia sąžine galėtų varžytis trasoje, o jų vaikai ramiai leistų laiką patyrusių auklių prižiūrimi.

Ši idėja išplito, tačiau patys mažiausi bėgimo šventės dalyviai nebuvo linkę būti tik žiūrovais. Šiemet paskutinėmis dienomis prieš varžybas ypač sparčiai pildėsi šeimų bėgime panorusių dalyvauti mamų ir tėčių su savo atžalomis sąrašas: vežimėliuose simbolinę nebe pirmų savo gyvenime varžybų trasą įveikusių „bėgikų“ buvo rekordiškai daug.

Sportuojantys tėvai savo atžaloms turėtų būti bene geriausiu pavyzdžiu. Sveikos gyvensenos skatinimu varžybų vietoje buvo užsiėmę ir renginio partneriai: „Eurovaistinės“ ir Lietuvos hipertenzijos draugijos atstovai kvietė dalyvius prisijungti prie visą gegužę pasaulyje vykdomos tarptautinės akcijos ir pasimatuoti arterinį kraujospūdį.

„Padidėjusio kraujo spaudimo žmonės Lietuvoje dažnai nelaiko rimta liga, o jis gali sukelti labai skaudžias pasekmes. Todėl buvo džiugu matyti, kad prie kraujospūdį matuojančių specialistų sekmadienį būriavosi eilės ir bent keli šimtai žmonių pasitikrino savo būklę, gavo patarimų ir konsultacijų.

Manau, kad tokia akcija jau tampa gražia šio pusmaratonio tradicija, o bėgimo populiarėjimas Lietuvoje, tikiu, labai prisideda ir prie visos visuomenės sveikatos“, – sako „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

Šių metų bėgimas, panašu, pradės ir dar vieną gražią tradiciją. „Lietuvos geležinkeliai“ pasiūlė bėgimo dalyviams į Trakus važiuoti ne asmeniniais automobiliais, o traukiniu. Kadangi didžioji varžybų dalyvių dalis į istorinę Lietuvos sostinę vyko iš Vilniaus, jau traukinyje vyko apšilimas.

Didžiulis būrys bėgikų, pasirinkusių šią transporto priemonę, ne tik surado naujų bendraminčių, bet ir komfortiškai pasiekė starto vietą: automobilių statymo vietų Trakuose nėra daug, o patogi kelionė geležinkeliu leido sutaupyti laiko ir pasiruošti startui.

Pagrindinėje pusmaratonio distancijoje nugalėjusi olimpietė Vaida Žūsinaitė po finišo pripažino, kad jai pasirodymas Trakuose buvo puiki treniruotė prie svarbiausius sezono startus. Po motinystės atostogų į didįjį sportą grįžusi Monika Vilčinskaitė – Bytautienė irgi džiaugėsi nepakartojama trasa bei puikia nuotaika. Šypsenos dalyvių veiduose liudija, kad į Trakus bėgikai ir kitais metais susirinks įveikti pusės maratono arba trumpesnę distanciją.

Rezultatai

21 km, vyrai

1. Jurijus Kapcerovas 1:09:56 val.
2. Modestas Dirsė 1:16:36 val.
3. Virginijus Skrebutėnas 1:22:07 val.

21 km, moterys

1. Vaida Žūsinaitė 1:19:32 val.
2. Kamilė Vaidžiulytė 1:22:46 val.
3. Volha Kaminskaya 1:23:54 val.

10 km, vyrai

1. Marijus Butrimavičiu 38:40 min.
2. Igoris Bondorovas 40:44 min.
3. Mykolas Brasevičius 41:07 min.

10 km, moterys

1. Lina Batuleviciute 41:26 min.
2. Jovita Poškutė 42:34 min.
3. Aušra Garunkšnytė 45:23 min.

5 km, vyrai

1. Egidijus Adomkaitis 17:17 min.
2. Danielius Bondorovas 17:40 min.
3. Karolis Variakojis 18:02 min.

5 km, moterys

1. Monika Vilčinskaitė-Bytautienė 19:07 min.
2. Neringa Norkutė 22:18 min.
3. Dovilė Nakvošaitė 22:27 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją