Šias metais į šią įspūdingą konkūrinio jojimo šventę susirinko virš 160 raitelių , kurie atsivežė 241 žirgą. Žirgų varžybos šiais metais pasipildė nauju Grand Prix – Pasaulio taurės etapu, kuriame kliūčių aukščiai pakilo nuo 140 cm iki 160 cm.

Ši rungtis tapo pačia svarbiausia varžybų programos dalimi. Suaugusieji raiteliai kovojo ne tik dėl įspūdingo 24 700 eurų prizinio fondo, bet ir dėl galimybės kvalifikuotis į Pasaulio jojimo žaidynes WEG 2018 JAV bei Europos čempionatą – 2019, įvyksiantį Roterdame, Nyderlandų karalystėje. Šios rungties nugalėtojui skirtą „Grand Prix“ taurę įsteigė generalinis varžybų rėmejas – „Vakarų medienos grupė“.

„Šios tarptautinės konkūrų jojimo varžybos pritraukė ne tik žymiausius Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių geriausius raitelius. Tokie renginiai garsina ne tik Klaipėdos kraštą ir visos Lietuvos vardą, bet ir didina šio sporto populiarumą. Kadangi Klaipėdos rajone vykdome didžiąją dalį savo veiklų, prisidėdami prie šių varžybų tikime, kad jau antrus metus organizuojamos tarptautinės konkūrų varžybos taps tradicija“, – teigia bendrovės „Vakarų medienos grupė“ personalo direktorė Jurgita Janulienė.

Įspūdingo aukščio kliūčių techniškas maršrutas, kurį suplanavo tarptautinės klasės maršrutų dizainerė Cristina Larangeiro (Portugalija), asistavusi statant konkūrinius maršrutus olimpinėse varžybose Brazilijoje, Rio de Žaneire, be numestų kliūčių buvo įveiktas 11 iš 31 raitelio, tačiau į persirungimą pateko 10 raitelių.

Vienintelė be klaidų maršrute jojusi lietuvė, talentinga jaunoji raitelė Monika Paulauskaitė nepateko į persirungimą dėl vienintelės klaidos – viršyto kontrolinio laiko normatyvo ir užsidirbusi 1 baudos tašką.

Į persirungimą išjojo patyrę 4 Estijos, 3 Lenkijos, 2 Rusijos ir 1 Rumunijos atstovai. Dauguma šio sporto gerbėjo sėkmę pranašavo lenkui Jaroslawui Skrzyczynskiui, šiuo metu pasaulinėje Longines reitigų lentelėje esančiam 79 vietoje, stiprų žirgą Klen pasibalnojo patyrusi Natalija Simonia (Rusija), įspūdingu savitu jojimo stiliumi žavėjo Lukaszas Wasilewskis, tačiau nenugalimi buvo estai.

Estijos himnas skambėjo pirmąją vietą iškovojusiam Urmasui Raagui su 11 metų žirgu Carlos, antrąja pakylos vieta džiaugėsi estas Kullo Kenderis, jojęs Lietuvoje gimusiu ir užaugintu gražuoliu Artu, na o trečioji vieta atiteko patyrusiam Reinui Pillui su žirgu Alfons RA, su kuriuo jis sėkmingai startavo Pasaulio taurės finale Paryžiuje ankstyvą šių metų pavasarį.

Kitame greituminiame konkūre, kur kliūčių aukštis kilo į 140 cm aukštį neaplenkiama buvo jaunoji lietuvė Monika Paulauskaitė, sukėlusi ovacijas savo tiksliu ir be galo greitu jojimu su žirgu Italo Van'T Dauwhof . Estui Tiit Kivisild atiteko antra vieta, trečiuoju apdovanojimu džiaugėsi Latvijos raitelė Sabine Silina.

Šių metų „HORSEMARKET EQUESTRIAN SPRING TOUR 2018“ tarptautinės varžybos baigėsi ir pagrindinis organizatorius Laimondas Skėrys džiaugiasi , jog pavyko įgyvendinti daugumą sumanytų organizacinių ir infrastruktūros gerinimo idėjų.

Raiteliai, atvažiavę iš Estijos, Rusijos, Latvijos, Lenkijos, Čekijos bei Rumunijos gyrė jojimo aikščių kokybę, tikslų teisėjų bei maršrutų dizainerės ir komandos darbą. „Tai vienos iš geriausiųjų tarptautinių konkūrų varžybos mūsų regione, kurios nenusileidžia savo organizacija ir įgyvendinimu Vakarų Europos lygio tarptautinėms konkūrinio jojimo varžyboms“, – sakė estas U. Raagas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją