L. Hamiltonas sėkmingai startavo iš pirmosios pozicijos, o Sebastianas Vettelis po starto aplenkė V. Bottą ir pakilo į antrą vietą.

Po to kai trečiame trasos posūkyje bolido nesuvaldė ir į varžovus trenkėsi „Haas“ pilotas Romainas Grosjeanas, trasoje pasirodė saugos automobilis. Iš lenktynių pasitraukė ne tik incidento kaltininkas R. Grosjeanas, bet ir varžovo bolido neišvengę Nico Hulkenbergas bei Pierre‘as Gasly.

Varžybas pratęsus, L. Hamiltonas per 10 ratų nesunkiai įgijo 10 sek. persvarą prieš S. Vettelį. Pastarasis buvo pirmasis iš lyderių, kuris atliko sustojimą. Po kurio laiko stojo ir V. Bottas, bet grįžęs į trasą suomis ir vėl atsidūrė už S. Vettelio.

„Ferrari“ komandai šios lenktynės nebuvo itin sėkmingos. Antroje varžybų pusėje dėl technikos gedimo iš varžybų pasitraukė Kimi Raikkonenas. O kai už trasos ribų sustojo Estebano Ocono bolidas ir prasidėjo virtualaus saugos automobilio fazė, italų ekipa netikėtai antram sustojimui pakvietė S. Vettelį.

Vokietis į trasą su vidutinio kietumo padangomis grįžo už „Red Bull“ piloto Maxo Verstappeno. Nesugebėjęs įveikti varžovo, kuris pilotavo bolidą su apgadintu priekiniu sparnu, S. Vettelis turėjo pasitenkinti ketvirta vieta. Tuo tarpu M. Verstappenas pirmą kartą šiemet finišavo trečias ir užlipo ant apdovanojimų pakylos.

Didesnio vargo šios dienos lenktynėse neturėjęs L. Hamiltonas finišavo pirmas ir šventė antrą pergalę iš eilės bei 63-ią karjeroje. Tuo tarpu beveik 21 sek. nuo brito atsilikęs antrasis „Mercedes“ pilotas V. Bottas tenkinosi antra vieta.

Greičiausią rato įveikimo laiką užfiksavęs „Red Bull“ atstovas Danielis Ricciardo finišą pasiekė penktas. O problemų su degalų sistema varžybų pabaigoje turėjęs „Renault“ pilotas Carlosas Sainzas finišavo septintas.

Antrose lenktynėse iš eilės tašką iškovojo „Sauber“ pilotas Charlesas Leclercas. Čempionato naujokas finišo liniją kirto dešimtoje vietoje.

6-asis etapas po poros savaičių vyks Monake.

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)