Dviejų fazių konkūre, kai abi fazes reikia įveikti nemetant kliūties, o antrąją fazę ir ypatingai greitai, sėkmingiausias buvo latvis Kristaps Neretnieks su žirgu For Fan, priklausančiu lietuviui P. Jankūnui (antrąją fazę įveikė per 25,00 sek.).

Jo nepavijo net ir centrinės Europos regiono lyderys Jaroslawas Skrzyczynskis, pasaulinėje „Longines“ reitigų lentelėje įsitvirtinusiam 79 vietoje (antrąją fazę įveikė per 25,80 sek ).

Jaroslaw Skrzyczynski su žirgu Quintella iškovojo antrąją vietą, ant trečiojo pakylos laiptelio lipo jaunasis Lenkijos raitelis – talentas Adam Grzegorzewski su žirgu Torpedo des Forets (antrąją fazę įveikė per 25,92 sek ).

Aukštą šeštą vietą iškovojo Lietuvos raitelis Danielius Gutkauskas su žirgu Ciola 2.

Sekmadienį laukia kulminacinė šių varžybų dalis – pasaulio taurės etapo „Grand Prix“ pagrindiniam prizui laimėti. Laimėtojai ne tik pasidalins dar vieną įspūdingą prizinį fondą – 24 700 Eur, bet ir kovos dėl galimybės kvalifikuotis į pasaulio jojimo žaidynes „WEG 2018 Tryone“ JAV bei Europos Čempionatą, įvyksiantį Roterdame, Nyderlanduose.

Startui yra pasiruošęs 31 raitelis, kurie turės įveikti liūčių aukštį iki 160 cm. Lietuvos garbę gins Lietuvos reitingų lyderis A. Petrovas, D. Gutkauskas, jaunoji talentinga raitelė M. Paulauskaitė, Lietuvos jojimo sporto korifėjus – Z. Šarka, G. Paškevičius bei Lietuvos žiemos konkūrų čempionas I.Grikienis.

Varžybos vyksta Klaipėdos rajone, Dargužių kaime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)