Nors Gerdas Babarskas kitais metais persikels į aukščiausią Prancūzijos lygą ir gins „Chambery“ ekipos garbę, tačiau iš Vokietijos išvykti jis gali aukštai pakelta galva.

Jo atstovaujama „Bietigheim“ ekipa jau dabar užsitikrino antrąją vietą antroje pagal stiprumą Vokietijos rankinio lygoje ir tuo pačiu kelialapį į pajėgiausią šalies lygą.

Lietuvis šį sezoną ir vėl buvo vienas kertinių „Bietigheim“ ekipos žaidėjų, jis per 30 rungtynių pelnė 141 įvartį ir taip ženkliai prisidėjo prie savo komandos rezultatų.

Kitais metais pajėgiausioje šalies lygoje žais mažiausiai trys mūsų šalies rankininkai. Šiais metais joje jau žaidė Jonas Truchanovičius, kurio „Montpellier“ klubas šiuo metu net ir pirmauja lygoje.

Nuo kito sezono į pajėgiausią Prancūzijos lygą atvyksta ne tik Gerdas Babarskas, bet ir Vaidotas Grosas. Patyręs Lietuvos rankininkas kartu su „Istres“ ekipa laimėjo antrąjį pagal stiprumą Prancūzijos čempionatą ir užsitikrino teisę kitais metais rungtyniauti pajėgiausioje šalies lygoje. Vaidotas Grosas šį sezoną iš viso pelnė 38 įvarčius.

Prancūzijos antrojoje lygoje sezoną baigė ir dar du lietuviai – iš Šveicarijos čia atvykęs Skirmantas Plėta bei Lietuvos rinktinės vienas iš vartininkų Vilius Rašimas.

S. Plėta per pirmąjį savo sezoną Prancūzijoje pelnė 74 įvarčius, o jo „Caen“ ekipa finišavo 8 vietoje. Viliaus Rašimo „Limoges“ klubas sezoną antroje Prancūzijos lygoje baigė 9-oje pozicijoje.

Visi šie Lietuvos rankininkai yra įtraukti į nacionalinės rinktinės sudėtį lemiamoms rungtynėms su islandais birželio 8 dieną Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)