Sidabro medalius pelnė katos rungtyje dalyvavęs Matas Jonauskas ir kumitė rungties svorio kategorijos iki 60 kg finale varžovo pranašumą turėjęs pripažinti Dominikas Macukas. Bronzos medaliais Vroclave pasipuošė septyni Lietuvos atletai: Justina Ramanauskaitė, Kotryna Mickūnaitė, Darija Adomaitytė, Valentyna Kurmin, Ieva Budrytė, Gytis Šiška ir Dominykas Muntrimas.

Galingais smūgiais pasižyminčiam ir nuolat anksčiau laiko varžovus nokautuojančiam P. Žimantui šį kartą ketvirtfinalyje neteko kovoti dėl varžovo iš Ukrainos ankstesnėje kovoje patirtos traumos, o pusfinalyje lietuvis galingu smūgiu į kūną greitai užbaigė kovą su lenku Dawidu Pažušu.

Finale bulgaras Borislavas Baičevas taip pat praleido „wazari“ įvertintą smūgį, tačiau sugebėjo išsilaikyti visą kovos laiką ir tik teisėjų vienbalsiu sprendimu pripažino lietuvio pranašumą.

„Su šiuo bulgaru kovojau prieš dvejus metus jaunučių čempionato pusfinalyje, tada kova irgi buvo sunki, laimėjau po pratęsimo – po finalo sakė P. Žimantas. – Bulgarų karatė mokykla yra stipri, bet nugali stipriausi“.

Puikiai jautėsi ir labai panašiai iki čempionės titulo nužygiavusi jaunių amžiaus grupės debiutantė Guoda Pakalniškytė. Pirmojoje kovoje jai taip pat neteko dalyvauti dėl varžovės traumos, antrąją laimėjo anksčiau laiko, o trečiojoje teko kautis iki pabaigos.

„Prieš kiekvieną čempionatą tikiesi geriausio, tad vykau čia aukso, – sakė čempionė. – Pernai 16-mečių amžiaus grupėje buvau Europos vicečempionė, tačiau nuoseklus darbas atvedė prie naujo laimėjimo. Treneris sakė, kad antrame čempionate reikia pagerinti rezultatą, tai ir pavyko padaryti“.

Lietuvos jaunių rinktinės vyriausiasis treneris Andrius Macijauskas mūsų sportininkų rezultatais, be abejo, taip pat liko patenkintas.

„Rezultatai – puikūs, labai gražiai sukovojo vaikinai, o merginų medalius sunku ir suskaičiuoti, – šypsojosi treneris. – Matyti, kad mūsų rinktinė labai patobulėjusi fiziškai, ypač gerą fizinį pasirengimą pademonstravo į finalus patekę sportininkai. Anksčiau to trūkdavo, bandydavome laimėti taškais. Lietuviai, kaip visada, aukštumoje, tačiau šiemet yra daugiau kokybės – aukso medalių“.

Penki aukso medaliai leido Lietuvos rinktinei užimti pirmąją vietą komandų įskaitoje. Antra liko Vengrijos komanda, pelniusi keturis aukso ir du bronzos apdovanojimus. Iš viso prizinėmis vietomis džiaugėsi 14 šalių jaunieji atletai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)