Po pirmo kėlinio čempionų titulą ginanti Klaipėdos ekipa pirmavo 13:12.

Likus žaisti kiek daugiau nei pusantros minutės „Šviesa“ išsiveržė į priekį 2 įvarčių skirtumu (28:26). Tuomet „Dragūno“ dešinysis kraštas Laurynas Palevičius realizavo 7 metrų baudinį, apsigynę klaipėdiečiai surengė fantastišką paskutinę ataką. Jos metu tas pats L. Palevičius pakabino kamuolį Lukui Juškėnui, o pastarasis, sugavęs kamuolį ore, nenusileidęs ant žemės pasiuntė jį į vartus bei išplėšė pratęsimą.

Jo metu „Dragūnas“ jau atrodė šviežesnis už varžovus iš sostinės. Klaipėdiečiai laimėjo 34:31 ir serijoje iki 3 pergalių išsiveržė į priekį.

Raimondas Maldžius („Šviesa“): „Aš galvoju, kad rungtynės mums pavyko. Pakankamai laikėmės plano ir nepasisekė tik gale. Manau, pratęsimo galėjo ir nebūti, o pratęsime mums gal jau ir jėgų pritrūko, mažiau rotavome žmones. Neturiu pretenzijų vyrams, kovojome, laikėmės plano. Mes ruošėmės visą sezoną, galbūt kažkur strigom, bet nežinau, kodėl mus nuvertino. Su „Granitu“ buvo sunku, kai buvo tokios nesėkmingos pirmosios rungtynės, bet dabar vyrai tikrai turi daug energijos. Šiandien su mumis nebuvo trijų žaidėjų, bet man atrodo, kad atsilaikėme. Stengsimės Vilniuje užkurti pirtį. Stengiamės dėl pergalių, o ne dėl pasižaidimo. Manau, kad šiandien buvo karštos, geros finalo rungtynės, žiūrovams tikrai turėjo patikti, buvo daug gerų abiejų komandų epizodų, viskas vyko korektiškai.“

Artūras Juškėnas („Dragūnas“): „Buvo karšta, bet to ir tikėjomės, nes porą mėnesių nežaidėme rimto rankinio. Kad šiandien bus karšta, buvo matyti jau vakar treniruotėje – buvo visiškas „grybo pjovimas“. Vis dėlto nedaryčiau tragedijos, jeigu būtume šiandien ir pralaimėję. Finalas juk vyksta iki trijų pergalių. Laimėjome – labai gerai, tiksliau, „išlindome“, mums pasisekė. Jokiu būdu nenuvertinu savo žaidėjų, bet sėkmė rungtynių gale buvo mūsų pusėje. Kitoms rungtynėms turime tobulinti gynybą – turime du aukštus gynėjus, tačiau pro juos prametama daug įvarčių, tai yra nesąmonė. Manau, reikia mūsų praėjusio sezono geriausiam gynėjui Kęstučiui Kremeriui truputį susikaupti ir tada viskas bus gerai.

„Dragūnas“: Laurynas Palevičius 14, Lukas Vanagas 6, Gabrielius Virbauskas 3, Romeo Eyebe, Gintaras Cibulskis, Lukas Juškėnas po 2.

„Šviesa“: Karolis Antanavičius 10, Valdas Drabavičius 7, Tomas Bernatavičius 6, Tadas Rasakevičius 4, Jovydas Jurašius 3.

Mažajame finale tiek intrigos nebuvo. Dviejų Kauno klubų kovoje dėl bronzos „Granitas – Karys“ 32:24 (13:10) įveikė KTU rankininkus.

„Granito – Kario“ ekipa, kuri kiek netikėtai lygos pusfinalyje nusileido „Šviesai“, žengė pirmą žingsnį link bronzos. Valdemaro Novickio ekipa jau pirmo kėlinio metu nuo KTU atitrūko 3 įvarčių skirtumu (13:10).

Nors KTU antrame kėlinyje bandė kabintis į rungtynes, tačiau patyrusi „Granito – Kario“ ekipa su didesnėmis problemomis nesusidūrė. Vienu metu „Granitas – Karys“ pirmavo net 9 įvarčiais (28:19), tačiau per paskutines minutes skirtumas kiek aptirpo, ir galiausiai „Granitas – Karys“ šventė pergalę 32:24. Mažojo finalo serija žaidžiama iki dviejų pergalių, tad jau kitose rungtynėse „granitiečiai“ gali antrus metus iš eilės pasidabinti bronziniais apdovanojimais.

„Granitas – Karys“: Mindaugas Urbonas 14, Paulius Šarkauskas 7, Mindaugas Barzdenis ir Manvydas Lazauskas po 3, Mantas Reinys ir Modestas Štarolis po 2.

KTU: Karolis Jankauskas 10, Vilius Juozaitis 5, Arminas Stankūnas 3, Deividas Jovaišas ir Algirdas Lazauskas po 2.

Tuo metu Lietuvos moterų rankinio lygos finalo serija iki 3 pergalių startavo įtikinama „ACME – Žalgirio“ merginų pergale. Kaunietės pirmąsias rungtynes prieš HC „Garliavos SM – Cascados“ ekipą laimėjo rezultatu 37:28.

Praėjusiais metais šių dviejų ekipų akistatą finale 0:3 pralaimėjusios „ACME – Žalgiris“ merginos pirmąsias serijos rungtynes šįkart pradėjo labai susikaupusios ir jau per pirmąjį kėlinį solidžiai atitrūko nuo principinių varžovių (18:11).

Antrajame kėlinyje garliavietėms buvo pavykę priartėti iki 4 įvarčių (24:20), tačiau reguliaraus sezono nugalėtojos „ACME – Žalgirio“ rankininkės arčiau varžovių neprisileido. Drausmingai rungtynių pabaigą sužaidusi Antano Skarbaliaus vadovaujama ekipa iškovojo įtikinamą pergalę 31:22 ir serijoje iki trijų pergalių dabar pirmauja 1:0.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Inesa Verbovik, pelniusi net 10 įvarčių, Martyna Vaitkutė pridėjo 8, Klaudijos Šidlauskytės sąskaitoje 7. Pralaimėjusioje Garliavos komandoje rezultatyviausia su 7 įvarčiais Kamilė Bušaitė, 6 pridėjo Laima Bernatavičiūtė.

Kitos finalo serijos rungtynės šeštadienį 12:00 val. bus žaidžiamos jau Garliavoje. Šeštadienį gali paaiškėti trečiosios vietos laimetojos, „Eglės – Šviesos – SM Tauro“ merginoms iki bronzos trūksta jau tik vienos pergalės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)