Paryžiaus „Stade de France“ stadione pasižiūrėti finalo rungtynių susirinko daugiau nei 73 tūkst. žiūrovų. Jiems stebint PSG įrodė savo pranašumą prieš turnyro išsišokėlius rezultatu 2:0.

26 min. pirmą įvartį pelnė argentinietis Giovani Lo Celso, o 74 min. pergalę nuo 11 m žymos įtvirtino urugvajietis Edinsonas Cavani. Per visas rungtynes PSG į vartus smūgiavo 29 kartus (į plotą – 7). „Les Herbiers“ atitinkamai 5 ir 1.

Tai buvo antrasis PSG titulas šiame sezone – Paryžiaus klubas taip pat jau yra užsitikrinęs Prancūzijos čempiono titulą.

Įprasta, kad po finalo rungtynių švęsti pradeda čempionai, tačiau šį kartą viskas buvo kiek kitaip.

Kadangi vos 15 tūkst. gyventojų turinčios komunos komandai „Les Herbiers“ vien patekimas į šio prestižinio šalyje turnyro finalą yra prilyginamas stebuklui, PSG futbolininkai varžovus pakvietė švęsti kartu.

Nugalėtojams įteikiamą taurę PSG kapitonas, brazilas Thiago Silva, virš galvos iškėlė kartu su varžovų ekipos kapitonu Sebastienu Flochonu.

Nice gesture! 👏

PSG captain Thiago Silva and Les Herbiers captain Sebastien Flochon lift the Coupe de France together in front of French President Emmanuel Macron. 🇫🇷🏆 pic.twitter.com/3nD51CYB3N— Goal (@goal) May 8, 2018

Likę „Les Herbiers“ futbolininkai šį įsimintiną epizodą palydėjo plojimais, trečiojo diviziono komandą audringomis ovacijomis išlydėjo ir visas „Stade de France“ stadionas.

Įdomu tai, kad „Les Herbiers“ komanda per visą savo istoriją nebuvo pakilusi aukščiau trečiojo šalies diviziono, o ir į jį pateko tik 2015-aisiais. Šių metų čempionate, likus turui iki finišo, turnyro lentelėje „Les Herbiers“ komanda užima tik 13-ąją vietą ir dar nėra apsaugota nuo iškritimo į žemesnę lygą.

Pažymėtina, kad iki taurės finalo „Les Herbiers“ vienuolikė nužygiavo itin sėkmingai sukritus burtams – elitinės 1 lygos komandą ji sutiko tik lemiamame mače dėl titulo, o iki tol kovėsi su 2-5 šalies divizionų ekipomis. Tai – išskirtinė sėkmė, nes, palyginimui, jau turnyro šešioliktfinalyje „Lyon“ susirėmė su „Monaco“.

Apskritai tai nėra pirmas kartas, kai tokio žemo diviziono komanda nužygiuoja iki pat Prancūzijos taurės finalo. Pavyzdžiui, 2000-aisiais „Stade de France“ vykusiame finale žaidė 4-ojo diviziono komanda „Calais“, 1:2 nusileidusi „Nantes“ futbolininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)