„Lietuvos taurės varžybos yra labai svarbios, nes jose bus kovojama ir dėl kelialapių į pasaulio taurės varžybas. Į kitą savaitgalį Vengrijos mieste Segete vyksiančias varžybas vyks 12 Lietuvos baidarininkų ir kanojininkų.

Po pirmojo pasaulio taurės varžybų etapo bus galutinai suformuota Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri startuos Europos čempionate. Todėl pergalė Lietuvos taurės varžybose atveria kelią į svarbiausias sezono tarptautines varžybas“, – sakė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Trakų irklavimo bazėje vyksiančiose Lietuvos taurės varžybose šeštadienį moterys varžysis 500 m distancijoje, vyrai – 1000 m, sekmadienį vyks 200 m varžybos.

„Didžiausia intriga laukiama vienviečių kanojų 1000 m distancijoje, kur varžysis tituluoti kanojininkai –Europos čempionas Henrikas Žustautas ir pasaulio jaunimo čempionas Vadimas Korobovas.

Pernai šiame nuotolyje geriau sekėsi V. Korobovui, tačiau šiais metais H. Žustautas nuo pat pasiruošimo pradžios visą dėmesį skyrė šiai distancijai ir prognozuojam labai atkaklią kovą.

Ne mažiau atkaklios kovos laukiama ir vienviečių baidarių 200 m distancijoje, kur Europos čempionato prizininkas Ignas Navakauskas sieks revanšo už pernai patirtą pralaimėjimą Artūrui Sejai.

Trakuose paaiškės ir baidarės keturvietės sudėtis. Į ją pretenduoja ir Rio olimpinių žaidynių prizininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas“, – teigė R. Petrukanecas.

Šių varžybų finalus rodys DELFI.TV.

Svarbiausi šiais metais baidarių ir kanojų irkluotojų laukiantys startai - birželio 8-11 d. Serbijos sostinėje Belgrade vyksiantis Europos čempionatas ir rugpjūčio 22-26 d. Portugalijos mieste Montemore vyksiančios planetos pirmenybės.

Dėl kelialapių į pasaulio čempionatą, Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai kovos liepos 20-22 d. Trakuose vyksiančiame Lietuvos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją