Įspūdingą ir tikrai įsimintiną reginį išvydo Londono „Emirates“ stadione susirinkę žiūrovai: jie paskutinį kartą savo akimis stebėjo, kaip namų mače „Arsenal“ klubui vadovavo legendinis treneris Arsene'as Wengeras, kuris po sezono paliks daugiau nei du dešimtmečius eitas pareigas.

Ypatinga atmosfera stadione buvo jaučiama jau prieš rungtynes: fanai tribūnose laikė daugybę plakatų su padėkomis A. Wengerui už visas kartu išgyventas akimirkas ir skandavo jo vardą, o prieš dvikovos pradžią abiejų komandų žaidėjai suformavo Arsene'ui garbės koridorių.

Maža to, A. Wengero šį kartą – retas atvejis šį sezoną – nenuliūdino ir vaizdas aikštėje. „Arsenal“ futbolininkai net 5:0 (2:0) sutriuškino „Burnley“, iškovojo vieną didžiausių pergalių sezone ir užsitikrino šeštą vietą.

Du įvarčius pelnė Pierre'as-Emerickas Aubameyangas, po vieną – Alexandre'as Lacazette'as, Seadas Kolašinacas ir Alexas Iwobi.

5:0 – kur kas geresnis rezultatas nei tas, kuriuo A. Wengeras debiutavo namų stadione 1996-aisiais. Tuomet „Arsenal“ iššvaistė galybę progų ir sužaidė lygiosiomis 0:0 su „Coventry City“.

68-erių metų specialistas trenerio karjerą pradėjo Prancūzijoje, o nuo 1996 metų dirbo „Arsenal“ klube, su kuriuo tris kartus triumfavo „Premier“ lygoje (1998, 2002 ir 2004 m.), po septynis sykius iškovojo FA ir „FA Community“ taures.

38-tame ture po savaitės „Arsenal“ svečiuose susitiks su „Huddersfield“ ekipa. Tai bus paskutinės oficialios A. Wengero rungtynės prie Londono komandos vairo.

Centriniame turo susitikime Londono „Chelsea“ 1:0 (1:0) įveikė FC „Liverpool“ ir išsaugojo viltis patekti į UEFA Čempionų lygos turnyrą.

Tam „Chelsea“ futbolininkams (69 tšk./36 mačai) reikia aplenkti Londono „Tottenham Hotspur“ (71 tšk./36 mačai) arba tą patį „Liverpool“ (72 tšk./37 mačai).

Simboliška, kad vienintelį įvartį 32 min. pelnė buvęs „Arsenal“ puolėjas Olivier Giroud, žinoma, pasižymėjęs smūgiu galva.

Pirmoje sekmadienio akistatoje naujasis čempionas „Manchester City“ klubas savo aikštėje nepalaužė „Huddersfield“ pasipriešinimo – 0:0 (0:0).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)