Danutės pranašumas visas šešias minutes nekėlė abejonių. Teisėjai net tris kartus įspėjo Izraelio imtynininkę, o aktyvūs mūsų šalies atletės veiksmai leido susikrauti dviejų taškų pranašumą. I. Kratyš nuo pirmų sekundžių vengė bet kokio padoresnio kontakto, juolab, kad varžovės veiksmus varžė Danutės darbas rankomis virš liemens. Per du kėlinukus izraelietės mintys akivaizdžiai buvo sukoncentruotos į teisingą gynybinių redutų sudėliojimą, o svajonės apie ataką kirbėjo nebent prieš susitikimo pradžią.

Tiksint paskutinėmis sekundėmis I. Kratyš paskutinį kartą pamėgino išsivaduoti iš Danutės gniaužtų ir parodyti treneriams, kad beveik šešios liūdnos minutės ant Kaspijsko kilimo tebuvo nesusipratimas. Varžovė ištiesino kojas ir kaip mat atsidūrė Danutės glėbyje. Danutė ūkiškai nuleido I. Kratyš tiesiai ant menčių ir tuoj pat išgirdo finalinį teisėjo švilpuką.

Deja, ketvirtfinalyje D. Domikaitytė po atkaklios kovos 2:3 pralaimėjo rusei Anastasijai Bratčikovai.

D. Domikaitytės kovos stilius priminė kvalifikacinę dvikovą su I. Kratyš. Gražiai supakuotos rusės rankos varžė A. Bratčikovos judėjimą.

Nepaisant to, varžovė surado mažą spragą ir pasiėmė koją bei du taškus. Nuo šios vietos Danutės veiksmuose atsirado patirties išraiška – ji šiek tiek pakoregavo rankų ir kojų darbą ir iki minimumo sumažino fizines varžovės galimybes atakuoti kojas. Įkyrus spaudimas buvo vaisingas.

Antrame kėlinuke pavargusiai ir išbalansuotai rusei pakirto kojas ir Danutė be didesnių pastangų nubloškė varžovę ant kilimo bei pasiėmė du taškus.

Pilna antro kėlinuko kontrolė. Danutė spinduliavo tvirtumu, tačiau, kaip dažniausiai būna, varžovai, atsidūrę matinėje padėtyje, ryžtasi desperatiškam veiksmui. Rusė Danutę išstūmė už kilimo ir pelnė lemiamą tašką.

A. Bratčikova vėliau 8:1 įveikė austrę Martiną Kuenz ir suteikė Danutei Domikaitytei šansą kovoti dėl bronzos medalio.

Pirmoje paguodos imtyje Danutei teks kovoti su Bulgarijos atlete Sofija Georgieva. Sėkmės atveju lemiamoje kovoje lietuvė sieks medalio imtyje su M. Kuenz.

Grėsminga varžovė burtų valia atiteko 18-metei Kornelijai Zaicevaitei (iki 59 kg, 8 dalyvės). Ketvirtfinalyje Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinė grumėsi su Europos vicečempione ir pasaulio čempionato penktos vietos laimėtoja 31-erių Kaciaryna Hančar-Januškevič iš Baltarusijos. Tokių stambių varžybų debiutantei nebuvo keliami aukšti tikslai, tačiau savo galimybę parodyti žiūrovams pažangą Kornelija išnaudojo su kaupu.

Varžovė nugalėjo aiškia persvara (0:10), bet vaizdas ant kilimo nepriminė avelės ir vilko žaidimų, ir buvo pakankamai malonus akiai.

Vėliau kaimyninės šalies atletė aršioje pusfinalio kovoje nusileido turkei Elif Jale Yesilirmak ir pabaigė K. Zaicevaitės pasirodymą.

Trečiadienį paguodos turnyre kovojo, bet savo šanso kabintis už bronzos medalio neišnaudojo Edgaras Venckaitis (iki 67 kg).

Tauragiškis guviai pradėjo kovą su turku Enesu Basaru ir už aktyvius veiksmus buvo teisėjų pamalonintas vienu tašku bei galimybe uždirbti kelis taškus parteryje. Tiesa, prieš tai turkas savo galva sužalojo Edgaro veidą ir dėl šios priežasties dvikova buvo nuolatos stabdoma tam, kad medikai galėtų sutvarkyti kraujosruvas.

Kiek tai turėjo įtakos Edgaro kovos kokybei, galima tik spėlioti. Kovos įkarštyje imtynininkai skausmo nejaučia, tačiau pauzės turkui labai pasitarnavo – kad ir vyresnis, E. Venckaitis kvėpavo žymiai geriau ir, kuomet jau rodėsi, jog turkas užspeistas į kampą, kova buvo stabdoma ir medicininės pertraukėlės metu E. Basaras atstatydavo deguonies trūkumą sugaudydamas visą salės orą.

Antrame kėlinuke esant lygiai kovai, teisėjai dėl intrigos palaikymo įspėjo E. Venckaitį, kuriam teko gintis apatiniame parteryje. Apačioje karaliavo turkas, kuris atliko du dvitaškius ridenimus. Per likusį laiką Edgaras mėgino įvykius pakreipti sau naudinga linkme, tačiau iš aktyvių veiksmų jam pavyko išpešti tik du taškus (už varžovo vengimą kovoti), kurių nepakako pergalei. Kovą lietuvis pralaimėjo 3-5.

Šių metų Europos čempionate mūsų šalies „klasikams“ nepavyko iškovoti medalių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)