Ji vyks kitą trečiadienį Romoje.

Pusfinalis šeimininkams prasidėjo nesėkmingai ir jau 18 minutę aikštę ant neštuvų paliko traumą patyręs Alexas Oxlade'as-Chamberlainas.

Komandos draugo nelaimė liverpuliečius tik dar labiau suvienijo: Faraonu bei Egipto karaliumi pramintas Mohamedas Salah kėlinio pabaigoje pelnė du fantastiško grožio įvarčius ir išvedė „Liverpool“ į priekį – 2:0.

Iš pradžių, 36 min., Mo savo firmine kaire koja pasiuntė kamuolį į pačią varžovų vartų „devyniukę“, o 45 min. itin techniškai pergudravo Alissoną iššokęs vienas prieš vartininką.

Beje, 38 min. svečius po Dejano Lovreno smūgio galva išgelbėjo tik skersinis.

Po pertraukos „Liverpool“ futbolininkai nė nemanė atsitraukti ir M. Salah sukūrė dar du įvarčius: 56 min. po jo perdavimo pasižymėjo Sadio Mane, o 62 min. – Roberto Firmino.

Tas pats R. Firmino 69 min. po kampinio galva įkalė ir penktą vinį į nuo Čempionų lygos kalno žemyn dardantį „Roma“ ekipos vežimą.

81 min. Edinas Džeko visgi sugebėjo pradžiuginti Italijos klubo gerbėjus ir šūviu į artimąjį vartų kampą sušvelninti rezultatą – 5:1.

O netrukus prisnūdusius šeimininkus 85 min. dar kartą nubaudė 11 metrų baudinį realizavęs Diego Perotti – 5:2.

Rungtynės:

FC „Liverpool“ 5 – 2 AS „Roma“
36' [1 – 0] Mohamed Salah
45' [2 – 0] Mohamed Salah
56' [3 – 0] Sadio Mane
61' [4 – 0] Roberto Firmino
69' [5 – 0] Roberto Firmino
81' [5 – 1] Edin Džeko
85' [5 – 2] Diego Perotti (11 m)

„Liverpool“ siekia šešto titulo Europos klubų turnyruose. Paskutinį kartą UEFA Čempionų lyga liverpuliečiai laimėjo 2005 metais, kai finale po 11 metrų baudinių serijos ir įspūdingo Jeržio Dudeko pasirodymo įveikę AC „Milan“. Tuomet jiems vadovavo Rafaelis Benitezas.

Beje, „raudonieji“ 1984 metais įveikė „Romą“ Europos taurės finale irgi po 11 m baudinių loterijos.

Kitoje pusfinalio poroje trečiadienį susigrums Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Real“ klubai.

Primename, kad į UEFA Čempionų lygos pusfinalį „Liverpool“ pateko perkopęs anglų „Premier“ lygos čempionų „Manchester City“ futbolininkų barjerą (3:0 ir 2:1), o „Romos“ komanda sukūrė stebuklą eliminavusi iš turnyro vieną iš favoričių „Barceloną“ – 1:4 ir 3:0.

UEFA Čempionų lygos finalas vyks Kijeve gegužės 26 dieną. Nugalėtojo titulą gina „Real“, kuris praėjusio sezono finale 4:1 pranoko Turino „Juventus“ komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)