Pirmasis milijonas

14-os Nyderlandų vunderkindas, besitreniruojantis „Barcelona“ futbolo akademijoje, gali pasigirti 1 milijonu „Instagram“ sekėjų.

Yra jaunų futbolininkų, į kuriuos pažvelgus galima drąsiai spėti – auga nauja žvaigždė. Tokie paprastai vaikų ir jaunimo turnyruose už bendraamžius yra dviem galvomis pranašesni.

Ar X. Simonsas taps nauju futbolo dievaičiu, parodys artimiausių kelerių metų ateitis, tačiau šiuo metu jaunuolis spindi ne tik aikštėje, bet ir socialiniuose tinkluose.

Čia jis – tikras karalius.

Paprastai tokio amžiaus paaugliai – populiarūs nebent savo bendraamžių gretose. Norint suvokti jaunojo olando neįtikėtiną populiarumą, pakanka užmesti akį į jo komandos draugų socialinių tinklų profilius.

Xavi komandos draugas Pablo Paezas arba „Gavi“ „Instagram'e“ turi 32,8 tūkst. sekėjų, kiti komandos draugai Pablo Lopezas ir Juanas Lariosas – atitinkamai po 18,4 tūkst. ir 31,3 tūkst.

Jei atrodo, kad šie paaugliai turi per daug dėmesio socialiniuose tinkluose, tokiu atveju X. Simmonsas yra iš kitos planetos.

Jaunasis olandas, kuris žaidžia vidurio saugo pozicijoje, pirmąjį 100 tūkstančių sekėjų viršijo prieš metus kovą dar būdamas 13-os metų.

Birželį jau turėjo 200 tūkst. gerbėjų, rugsėjį – pusę milijono, gruodį – 800 tūkst., o galiausiai šį pavasarį berniukas sulaukė milijoninio „Instagram“ vartotojo, kuris futbolo talento profilyje paspaudė „prenumeruoti“.

🔥🔥🔥 El Clásico 💪🏽💪🏽🔴🔵 FCB #xs #somhi #lafamilia

A post shared by Xavi Simons (@xavisimons) on Apr 25, 2017 at 2:37am PDT

Neeilinis agento dėmesys

Nėra stadiono, kuriame X. Simonso nebūtų prašę autografo ar bendros nuotraukos. Ir to prašo ne tik jo bendraamžiai, bet ir jų tėvai, kurie dažnai berniukui kartoja: „Tu žaisi pirmoje komandoje!“.

Nėra paprasta susidoroti su tokiu dėmesiu ir neprarasti realybės pojūčio, ypač kai sulauki kur kas daugiau dėmesio, nei dvigubai vyresni futbolininkai, įsitvirtinę Ispanijos ar Anglijos aukščiausiose lygose.

Yra pavojus, kad jaunasis X. Simonsas gali pervertinti savo populiarumą. Jaunuoliui būtų pavojinga užriesti nosį, tačiau sunku išvengti išorinių veiksnių, pavyzdžiui, futbolo agento Mino Raiola pasirodymas vieneriose X. Simonso rudens rungtynėse.

Futbolo agentas atstovauja tokiems žaidėjams, kaip Zlatanas Ibrahimovičius, Polis Pogba, Romelu Lukaku, Henrikas Mkchitaryanas, Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma ar Mario Balotelli.

🔥🔥🔥

A post shared by Xavi Simons (@xavisimons) on Mar 6, 2017 at 10:22pm PST

Būsimas Messi?

Šiuo metu Simonsas vadinamas būsimu Lioneliu Messi, tačiau skirtingai nuo X. Simonso, Lionelis, galima sakyti, augo ir tobulėjo visiškame vakuume. Taip, L. Messi taip pat jaunas sulaukė didžiulio dėmesio, tačiau tai ne 14-os „milijonieriaus“ atvejis.

Šio olandų garbaniaus laukia aibė testų ir iššūkių, kol galės pretenduoti į „Barcelona“ klubo sostą. Kelias į futbolo olimpą bus daug sunkesnis ir ilgesnis, nei savo profilyje surinkti milijoną „Instagram“ gerbėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)