Po kvalifikacijos varžybų į pagrindinį turnyrą patekę lietuviai pirmajame G grupės mače trečiadienį po atkaklios 51 min. trukusios kovos 2-1 (15:21, 21:19, 15:11) nugalėjo pajėgią Lenkijos porą Kacperą Kujawiaką bei Maciejų Rudolą.

Užsitikrinę vietą atkrintamosiose varžybose, lietuviai kovoje dėl pirmosios vietos grupėje per 29 min. 2-0 (21:15, 21:11) nugalėjo prancūzus Olivierį Barthelemy be Romainą di Giantomasso.

Po užtikrintai laimėto pirmo seto, antrajame Lietuvos tinklininkai atsiliko 5:6, bet tuomet laimėjo atkarpą net 10:1 ir nebepaleido iniciatyvos iš savo rankų.

Pirmoji vieta grupėje leido mūsiškiams iškart žengti į aštuntfinalį. Tai yra geriausias A. Rumševičiaus ir L. Každailio pasirodymas tokio lygio turnyre.

Aštuntfinalio varžovai paaiškės ketvirtadienį, o dėl vietos ketvirtfinalyje mūsiškiai kovos penktadienį.

Lietuvos paplūdimio tinklininkai, kurie pasaulio reitinge užima 108-ąją vietą, jau užsitikrino 300 FIVB reitingo taškų. Mūsiškiai į Iraną išvyko rėmėjų (Baltijos-Amerikos klinika) ir asmeninėmis lėšomis.

Iš viso pagrindinėse varžybose dalyvauja 32 paplūdimio tinklinio poros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)