Pasaulio jaunimo čempionato pirmo diviziono B grupės turnyre Mindaugo Kiero auklėtiniai – jau priremti prie sienos. Paskutiniame ture penktadienį jie privalės įveikti ukrainiečius, antraip kitais metais turės keliauti atgal į žemesnį divizioną.

Dėl nedėkingo tvarkaraščio prabėgus mažiau nei 14 valandų po pastarųjų rungtynių ant ledo grįžę lietuviai jau mačo su lenkais pradžioje patyrė netektį.

9-ą min. susižeidė trečio penketo puolėjas L. Žukauskas, kuriam varžovas atliko jėgos veiksmą ir smarkiai sutrenkė šoną. 19-metis žaidėjas iš Bledo ledo rūmų buvo išgabentas neštuvais ir išvežtas į ligoninę, kur jam atlikti detalesni tyrimai. Lūžių ledo ritulininkas išvengė, bet stipriai susimušė šoną.

10-ą min. lietuviai įgijo kiekybinę persvarą, bet nesugebėjo sukurti jokios grėsmės. O lenkai, vos nuo nubaustųjų suolo pakilus penktam žaidėjui, surengė efektingą ir efektyvią greitą ataką. Patrykas Wysockis atliko perdavimą tarp savo kojų ir į priekį nuskubėjęs Michalas Bernackis nuginklavo Lietuvos rinktinės vartus vėl nuo mačo pradžios saugojusį Elviną Karlą.

Antrame kėlinyje pasipylė įvarčiai.

22-ą min. oponento pašalinimas lietuviams susiklostė dar prasčiau nei prieš tai: lenkai, turėdami ant ledo vienu žaidėju mažiau, perėmė ritulį ir antrą kartą užklupo lietuvius greita ataka, kurios smaigalyje vėl atsidūrė M. Bernackis.

25-ą min. skirtumą sušvelnino lietuvių „įvarčių mašina“ Markas Kaleinikovas, kuris po kartą pasižymėjo per visas ketverias rungtynes turnyre. Šįkart puolėjui puikų rezultatyvų perdavimą atliko Dino Mukovozas.

Bet jau po 7 min. Lenkijos komanda vėl nutolo, pademonstravusi, kaip reikia išnaudoti kiekybinę persvarą: įvartį pelnė komandos lyderis Alanas Lyszczarczykas.

Trečio kėlinio pabaigoje lietuviai, kaip įprasta, bandė gelbėtis vartininką pakeisdami šeštu aikštės žaidėju, bet 58-ą min. praleido įvartį į tuščius vartus – pasižymėjo A. Lyszczarczykas, į savo sąskaitą įsirašęs jau 13-ą tašką šiame turnyre.

Į vartus lietuviai metė 16 kartų, jų varžovai atliko 24 smūgius.

Geriausiu Lietuvos ekipos gretose pripažintas puolėjas Ignotas Ragas.

Nugalėjusi Lenkija trumpam buvo pakilusi į pirmą vietą grupėje (11 tšk.), bet vėliau viršūnę susigrąžino Norvegija. Vienintelį tašką turinti Lietuva lieka paskutinė šešta.

Pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionato pirmo diviziono B grupės turnyro lentelė

Lietuviai ir lenkai pirmieji pradėjo ketvirtą pirmenybių turą. Kitose rungtynėse Slovėnija 1:5 kapituliavo prieš Norvegiją, o Ukraina 3:2 palaužė Italiją.

Ketvirtadienį laukia antroji poilsio diena, o paskutinėje žūtbūtinėje dvikovoje penktadienį, nuo 14 val. Lietuvos laiku, M. Kiero auklėtiniai sukryžiuos lazdas su ukrainiečiais.

Turnyrą Bledo ledo rūmuose lietuviai pradėjo pralaimėjimais Norvegijai (1:4), Slovėnijai (3:4) ir Italijai (1:2).

Trečiame pagal pajėgumą pasaulio čempionato pirmo diviziono B grupės turnyre kovojama dėl 17-22-os vietų.

Geriausia grupės komanda kitais metais pakils į A grupę, paskutinė liksianti ekipa smuks į antrą divizioną.

Primename, kad Lietuvos rinktinė pernai laimėjo antro diviziono A grupės turnyrą Taline (Estija) ir po šešerių metų pertraukos grįžo į aukštesnį lygmenį. Lenkai pernai IB grupėje užėmė antrą vietą, nusileidę tik aukštyn pakilusiems vengrams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)