Futbolo specialistas iš Nyderlandų praėjusią vasarą tapo vyriausiuoju „Borussia“ treneriu ir sezono pradžia nieko blogo nežadėjo BVB.

Po pirmų kelių turų „Borussia“ pirmavo „Bundesliga“ pirmenybėse ir vienu metu turėjo 4-ių taškų persvarą prieš Miuncheno „Bayern“ klubą.

Tačiau rugsėjo 30-oji buvo paskutinė diena, kada BVB džiaugėsi pergale vietiniame fronte. Nuo rugsėjo pabaigos Dortmundo klubas nelaimėjo jau aštuoniuose turuose iš eilės ir po 15-os turų su 22 taškais užima vos 8-tą poziciją. Ne išimtis buvo ir šis savaitgalis: „Borussia“ namuose 1:2 nusileido priešpaskutinę vietą užimančiam Brėmeno „Werder“ klubui.

Pirmaujantis „Bayern“ savo sąskaitoje turi 35 taškus.

Ilgai naujojo stratego Dortmundo klubas neieškojo. Sekmadienį spaudos konferencijoje pristatytas naujas vyriausiasis treneris – 51-erių metų austras Peteris Stogeris.

Vargu, ar „Borussia“ sirgalius tokia žinia labai pradžiugino: P. Stogeris šiame sezone vadovavo FC „Koeln“ ekipai ir „pasižymėjo“ tuo, kad jo diriguojami auklėtiniai pasiekė blogiausią klubo visų laikų sezono startą „Bundesliga“ čempionate – per 13 turų surinko vos 2 taškus.

Kelno klubas šiuo metu užima paskutinę vietą 18-os komandų pirmenybėse ir net 11 taškų atsilieka nuo 17-oje pozicijoje esančios „Werder“ ekipos.

„Bundesliga“ 15-ąjį turą sekmadienį užbaigė trejos rungtynės, o daugiausia įvarčių sirgaliai išvydo Kelne.

Čia vietos „Koeln“ namuose septynių įvarčių dramoje 3:4 nusileido „Freiburg“ ekipai, nors 29-ąją minutę pirmavo 3:0.

Solidų pranašumą lėmė Luko Kluenterio, Sehrou Guirassy įvarčiai, o į savo vartus kamuolį nukreipė Calebas Stanko.

Tačiau svečiai iš Freiburgo anksčiau laiko ginklų nesudėjo, o „Freiburg“ gelbėtoju tapo Nilsas Petersenas. Dar pirmame kėlinyje 39 min. jis sušvelnino rezultatą, po pertraukos antrą įvartį Freiburgui pelnė Janikas Habereris 3:2.

Atrodė, kad aikštės šeimininkai iškovos pirmąją pergalę čempionate, tačiau sėkmė lydėjo svečius.

90 min. nuo 11 m žymos tiksliai smūgiavo ir rezultatą išlygino N. Petersenas, o jau teisėjo 5-tą pridėtą minutę jo tikslus smūgis lėmė fantastišką „Freiburg“ pergalę.

Rezultatai

FC „Koeln“ 3 – 4 „Freiburg“

Hannover 96“ 2 – 0 „Hoffenheim“

„Augsburg“ 1 – 1 Berlyno „Hertha“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)