Po antradienio paskutinių rungtynių A, B, C ir D grupėse paaiškėjo, kad turnyre kovas toliau tęs „Manchester United", „Basel“, „Paris Saint-Germain“, Miuncheno „Bayern“, „AS Roma“, Londono „Chelsea“, „Barcelona“ ir Turino „Juventus“.

Trečiąsias vietas šiose grupėse užėmusios ekipos dalyvaus Europos taurės atkrintamosiose varžybose. Tai – Maskvos CSKA, „Celtic“, Madrido „Atletico“ ir „Sporting“.

Dviejų B grupės sunkiasvorių – „Bayern“ (15) ir PSG (15) – dvikova Miunchene tapo tikra paskutinių grupių etapo rungtynių puošmena.

Jau anksčiau vietą kitame etape užsitikrinusios komandos nuo pat dvikovos pradžios kibo viena kitai į atlapus. Mat Vokietijos čempionai troško revanšuotis už beviltišką pralaimėjimą Paryžiuje 0:3 ir galbūt, sukūrę stebuklą ir laimėję 4 įvarčių skirtumu, paveržti pirmąją grupės vietą iš PSG.

Juppo Heynckeso auklėtiniai pirmoje mačo dalyje sėkmingai žingsniavo tikslo link. 8-ą minutę PSG vartininką nuginklavo Robertas Lewandowskis, o 37-ą minutę, aikštės šeimininkų pranašumą įspūdingu smūgiu galva padidino Corentinas Tolisso.

Pirmojo kėlinio pabaigoje PSG baudos aikštelėje apsistumdė C. Tolisso ir Marquinhos. Incidentą „gesinti“ puolė abiejų komandos draugai. Teisėjas nedvejodamas peštukus nuramino parodydamas geltonąsias korteles.

Svečiai nebuvo linkę anksčiau laiko kelti baltos vėliavos ir jau 50-ą minutę po subtilaus Edinsono Cavani perdavimo Kylianas Mbappe švelnino rezultatą 2:1.

Sėkmės įkvėpti PSG futbolininkai užgulė varžovų vartus, tačiau Vokietijos čempionams pavyko atlaikyti jų puolimo bangą. Negana to, sėkmingai kontratakavo.

Įspūdingą greitį pademonstravęs Kingsley Comanas kaip ant lėkštutės padėjo kamuolį savo komandos draugui C. Tolisso po kojomis. Šis 69-ą minutę skirtumą švieslentėje padidino iki 3:1.

Dvikovos pabaigoje abi komandos sukūrė progų įvarčiui pelnyti, tačiau rezultatas nepasikeitė iki finalinio teisėjo švilpuko.

„Bayern“ ir PSG surinko po 15 taškų, tačiau dėl geresnio įvarčių santykio Paryžiaus klubas užėmė pirmąją vietą, o Vokietijos čempionai – antrąją.

Kitose B grupės rungtynėse „Celtic“ pralaimėjo „Anderlecht“ ekipai 0:1, bet dėl geresnio įvarčių santykio užėmė trečiąją vietą ir tęs sezoną Europos lygoje.

UEFA Čempionų lygos grupės lentelė po 6-o turo

A grupėje antradienį „Manchester United“ (Anglija) klubas namuose 2:1 (0:1) nugalėjo Maskvos CSKA (Rusija) ekipą ir iškovojo kelialapį į aštuntfinalį.

Svečiai pirmavo po Vitinho įvarčio 45-ąją min., bet antrajame kėlinyje šeimininkams pergalę padovanojo Romelu Lukaku (64) ir Marcuso Rashfordo (66) įvarčiai.

Antrąją vietą grupėje ir taip pat į atkrintamąsias varžybas pateko „Basel 1893“ (Šveicarija) futbolininkai. Jie išvykoje 2:0 (1:0) įveikė autsaiderę Lisabonos „Benfica“ (Portugalija) komandą.

UEFA Čempionų lygos grupės lentelė po 6-o turo

C grupėje dvi pirmąsias vietas užėmė ir į aštuntfinalį pateko „AS Roma“ (Italija) ir Londono „Chelsea“ (Anglija) klubai.

„AS Roma“ namuose 1:0 (0:0) įveikė Agdamo „Qarabag“ (Azerbaidžanas) ekipą, o „Chelsea“ savo aikštėje sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0) su Madrido „Atletico“ (Ispanija) vienuolike.

UEFA Čempionų lygos grupės lentelė po 6-o turo

D grupėje antrąjį kelialapį į aštuntfinalį iškovojo praėjusių metų finalininkė Turino „Juventus“ (Italija) komanda. Ji išvykoje 2:0 (1:0) įveikė Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija) klubą.

Grupės nugalėtoja „Barcelona“ (Ispanija) ekipa savo žiūrovų akivaizdoje 2:0 (0:0) nugalėjo Lisabonos „Sporting“ (Portugalija) komandą.

UEFA Čempionų lygos grupės lentelė po 6-o turo

Čempionų lygoje dalyvauja 32 komandos, suskirstytos į aštuonias grupes. Į atkrintamąsias varžybas – aštuntfinalį – patenka po dvi geriausias grupių ekipas.

Trečiąsias vietas užimusios ekipos tęsia kovą Europos taurės atkrintamosiose varžybose.

Čempionų lygos finalas vyks Kijeve (Ukraina) kitų metų gegužės 26 dieną.

UEFA Čempionų lygos 6-o turo rungtynės:

A grupė

„Benfica“ 0 – 2 „Basel“

5' [0 – 1] Mohamedas Elyounoussi
65' [0 – 2] Dimitri Oberlinas

„Manchester United“ 2 – 1 Maskvos CSKA

45' [0 – 1] Alanas Dzagojevas
64' [1 – 1] Romelu Lukaku
66' [2 – 1] Marcusas Rashfordas

B grupė

Miuncheno „Bayern“ 3 – 1 „Paris Saint Germain“

8' [1 – 0] Robertas Lewandowskis
37' [2 – 0] Corentinas Tolisso
50' [2 – 1] Kylianas Mbappe
69' [3 – 1] Corentinas Tolisso

„Celtic“ 0 – 1 „Anderlecht“

62' [0 – 1] Jozo Simunovičius (į savus vartus)

C grupė

„Chelsea“ 1 – 1 Madrido „Atletico“

56' [0 – 1] Saulis Niguezas
75' [1 – 1] Stefanas Savičius (į savus vartus)

„Roma“ 1 – 0 „Qarabag“

53' [1 – 0] Diego Perotti

D grupė

„Barcelona“ 2 – 0 „Sporting CP“

59' [1 – 0] Francisco Alcaceris
90' [2 – 0] Jeremy Mathieu (į savus vartus)

„Olympiacos“ 0 – 2 „Juventus“

16' [0 – 1] Juanas Cuadrado
90' [0 – 2] Federico Bernardeschi

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)