Varžėsi 4 geriausi Lietuvos plaukikai vyrai: Vytautas Janušaitis, Saulius Binevičius, Darius Grigalionis ir Paulius Viktoravičius. Plaukikai turėjo plaukti 2x50 m l.st. Poilsis tarp plaukimų buvo tik 1 min., kadangi plaukimo baseino ilgis Elektrėnų baseine 50 m, tad po pirmojo plaukimo, sportininkai turėjo grįžti į starto vietą taip, kaip jiems patogiau. Varžybų nugalėtojas buvo nustatomas susumavus abiejų plaukimų rezultatus. Nugalėtoju turėjo tapti tas, kurio bendras rezultatas geriausias.

Plaukimo varžybų teisėja buvo LKKA vandens katedros docentė pasaulio veteranų plaukimo čempionė Birutė Statkevičienė. Jai talkino ir finišą atidžiai stebėjo doc. Nijolė Lagūnavičienė.

Pirmąją atkarpą plaukikai baigė tokia tvarka: S.Binevičius – 23,68 sek. V.Janušaitis – 23,84 sek., P.Viktoravičius – 24,08 sek. ir D.Grigalionis – 24,50 sek.

Į starto liniją visi plaukikai grįžo plaukte. Ir tik sugrįžus vėl buvo duotas startas. Kitą 50 m plaukikai plaukė truputį lėčiau, bet čia nugalėjo V.Janušaitis – 24,93 sek. Sauliaus Binevičiaus laikas – 25,03 sek. po jų finišavo P.Viktoravičius – 25,91 sek. ir D.Grigalionis – 26,63 sek.

Geriausią rezultatą pasiekė ir pirmą vietą užėmė Saulius Binevičius – 48,71 sek. Antras liko V.Janušaitis – 48,77 sek, trečias - Paulius Viktoravičius – 49,99 sek ir Darius Grigalionis - 51,13 sek.

Pasibaigus varžyboms su plaukimu atsisveikino panevėžietis Darius Grigalionis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją