Be to, 32-ejų metų lenktynininkas pagerino ir įspūdingą legendinio Michaelio Schumacherio rekordą – lenktynes iš pirmosios eilės (1 arba 2 pozicijos) pradės 117-ą kartą karjeroje.

Visose trijose kvalifikacijos dalyse greičiausiai važiavęs L. Hamiltonas lemiamoje netgi sugebėjo pagerinti COTA trasos įveikimo rekordą. Brito laikas – 1:33,108 min.

Antras lenktynėse sekmadienį startuos vilčių tapti čempionų, nors ir menkų, vis dar turintis S. Vettelis iš „Ferrari“, trečias – antrasis „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas, ketvirtas Danielis Ricciardo su „Red Bull“ automobiliu.

Visiškai identišką laiką kaip australas užfiksavo ir „Ferrari“ komandos narys Kimi Raikkonenas, tačiau jis tai padarė vėliau nei D. Ricciardo, todėl turėjo tenkintis penktąja starto pozicija. Šalia jo sekmadienį stovės jaunasis Maxas Verstappenas iš „Red Bull“.

Geriausiųjų dešimtuką užbaigia Estebanas Oconas („Force India“), Carlosas Sainzas („Renault“), Fernando Alonso („McLaren“) ir Sergio Perezas („Force India“).

Lenktynės Ostine prasidės sekmadienį nuo 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)