Trečiadienį šių komandų susitikimas baigėsi įtikinama „Neman-2“ ledo ritulininkų pergale rezultatu 5:1.

Rungtynių pradžioje abi komandos niekuo neišsiskyrė, kol įpusėjus kėliniui į greitą ataką nepabėgo varžovų puolėjas Igoris Koziačinas (10:36) ir neįmušė pirmojo įvarčio.

Antrą kartą „Neman-2“ ekipai pasižymėti pavyko antrame kėlinyje: iš pradžių Nikita Bastrikinas (27:36) padidino pranašumą iki dviejų, o dar po beveik penkių minučių Artiomas Chomko (32:25) įmušė trečią įvartį į šeimininkų vartus.

Visgi tai nepalaužė „Energijos“. Vos po 30 sekundžių „Energijos“ šio sezono lyderis Deividas Kazlauskas (32:53, rez. perd. Danielius Nomanovas) įmušė pirmą šeimininkų įvartį, o dar po trijų minučių tolimu smūgiu pasižymėjo Artūras Katulis (35:25, rez. perd. D. Nomanovas) ir ne tik sumažino deficitą iki minimalaus, tačiau ir sugrąžino intrigą į rungtynes.

Trečiojo kėlinio pradžioje žiūrovus ir vėl pradžiugino D.Kazlauskas (43:00, rez. perd. A. Katulis ir D. Nomanovas), kurio dar vienas įvartis panaikino turėtą deficitą (3:3).

Deja, tačiau išsiveržti į priekį šeimininkams nepavyko, o negana to, elektrėniečiai jau už kelių minučių patys ketvirtą kartą traukė ritulį iš savo vartų tinklo (3:4).

Trečiojo kėlinio viduryje puikų tolimą smūgį atliko Justinas Vėželis (50:25, rez. perd. Mantas Marcinkevičius ir Dovydas Kulevičius) ir pirmą kartą šiame sezone pasižymėjo įvarčiu (4:4).

Likus žaisti mažiau nei penkias minutes fantastišką reidą pro varžovų gynybą surengė Mauras Baltrukonis (55:16, rez. perd. M. Marcinkevičius ir D. Kulevičius), kurio pirmasis įvartis šiame čempionate pirmą kartą išvedė „Energiją“ į priekį – 5:4.

Vėliau komandos apsikeitė pražangomis ir nei viena ekipa neįgavo pranašumo. Susitikimo pabaigoje „Neman-2“ treneriai vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju, o „D. Nomanovas pažeidė taisykles, tačiau svečiai nesugebėjo išnaudoti dviejų žaidėjų pranašumo ir „Energija“ šventė įspūdingiausią sezono pergalę.

Visas rungtynes „Energijos“ vartus gynė Aurimas Uscila.

Po dvylikos čempionato rungtynių „Energija“ su 5 taškais tarp keturiolikos komandų žengia dvyliktoje vietoje, tuo tarpu „Neman-2“ ekipa per tiek pat susitikimų surinko 27 taškus ir užima ketvirtą poziciją.

Jau ateinantį savaitgalį „Energija“ išvyks į Baltarusiją, kur žais dvejas rungtynes su šios šalies aštuoniolikmečių rinktine. Vėliau elektrėniečiai vėl sugrįš į namų areną ir spalio 28 ir 29 dienomis priims Vitebsko „Vitebsk-2“ ledo ritulininkus.

Artimiausios rungtynės Lietuvos čempionate „Energijos“ laukia spalio 25 dieną su sensacija neseniai Lietuvos čempionate pateikusia ir „Juodupę“ įveikusia Vilniaus „Geležinio vilko“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)