S. Vettelis viliasi Japonijoje sugrįžti į titulo medžioklę. Šiuo metu lenktynininkų įskaitoje 34 taškais nuo lyderio Lewiso Hamiltono atsiliekantis vokietis „Suzukos“ trasoje greičiausiai įveikė ratą – 1 min. 29,166 sek. ir daugiau nei dviem dešimtosiomis sekundės aplenkė britą.

„Mercedes“ atstovas mėgino atsigriebti antroje laisvoje treniruotėje, tačiau sutrukdė lietus. Į trasą išvažiavo tik penki automobiliai, bet ten sąlygos neleido kažką nuveikti.


Trečias pagal greičiausiai įveiktą ratą buvo „Red Bull“ pilotas Danielis Ricciardo, už jo išsirikiavo Kimi Raikkonenas („Ferrari“), Valtteri Bottas („Mercedes“) ir Maxas Verstappenas („Red Bull“).

Akivaizdu, kad šių komandų atstovai savaitgalį ir turės realiausias galimybes užkopti ant apdovanojimų pakylos. Sinoptikų prognozės žada netgi saulėtą dieną per lenktynes sekmadienį.

Ryškiausias įvykis „Suzukos“ trasoje penktadienį buvo „Toro-Rosso“ lenktynininko 23-ejų Carloso Sainzo avarija. Treniruočių išvakarėse už leistinų naudoti detalių automobilyje limito sulaužimą ispanas ir komanda griežtai nubausti – lenktynes Japonijoje turės pradėti per 20 pozicijų žemiau.

Treniruotėje ant slidžios trasos kontrolę praradęs C. Sainzas trenkėsi į apsaugas ir gerokai aplamdė savo automobilį. Lenktynininkas liko nesužeistas, tačiau mechanikams darbo atsirado į valias.

Lenktynės Japonijoje bus jau 16-as šių metų pasaulio čempionato etapas iš 20-ies. Po Japonijos „Formulė-1“ kelsis į JAV, Meksiką, Braziliją ir Abu Dabį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją