Planetos pirmenybės Floridoje esančiame Sarasotos-Bradentono rajone turėtų vykti rugsėjo 24 – spalio 1 dienomis, o lietuviai prieš čempionatą varžybų vietoje buvo suplanavę surengti treniruočių stovyklą.

Pagal planą šiandien į Floridą turėjo išvykti Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) generalinė sekretorė Inga Daukantienė, treneris Virgaudas Leknickas ir ilgametis Lietuvos irkluotojų rėmėjas šveicaras Werneris Hansas Zwimpferis. Ankstų antradienio rytą į JAV turėjo iškeliauti ir sportininkai.

Deja, dėl uragano nutrūko susisiekimas su Florida ir irkluotojams teko keisti panus.

„Šiuo metu esame nežinioje ir laukiame informacijos iš Tarptautinės irklavimo federacijos (FISA), – sakė LIF generalinė sekretorė I. Daukantienė. – Avialinijos dalį skrydžių atšaukė, tačiau kitus paliko galioti. Tai reiškia, kad galima skristi iki paskutinio saugaus taško, o tuomet reikėtų sėdėti viešbutyje ir laukti. Toks variantas sportininkams, iki čempionato likus vos 2 savaitėms, yra nepriimtinas. Todėl mūsų rinktinė lieka treniruotis Trakuose.“

Kada bus galima išvykti į Floridą – nežinia.

„Esame informuoti, kad čempionato šeimininkai daro viską, ką gali, ir susisieks su mumis, kai tik bus galimybė ir turės kokios nors naudingos informacijos“, – sakė I. Daukantienė.

Šiandien FISA vykdomasis direktorius Mattas Smithas visoms nacionalinėms irklavimo federacijoms išsiuntė laišką, kuriuo prašė nekeisti planų.

„Uraganas Irma jau už Sarastos-Bradentono ir tikimės šiandien įvertinti padėtį žemėje. Prašome nekeisti savo planų artimiausias 24-36 valandas kol gausime daugiau informacijos. Pranešime visas naujienas iš Floridos, kai tik jų turėsime“, – sakoma laiške.

Šių metų pasaulio čempionate dalyvaus 4 Lietuvos įgulos. Porines dvivietes irkluos Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris bei Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė, porinę keturvietę – Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius, o keturvietę be vairininko – Saulius Ilonis, Dominykas Jančionis, Giedrius Bieliauskas ir Povilas Stankūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)