Įdomu, kad danai pirmi praleido įvartį, kai jau 6 minutę įspūdingu tolimu šūviu pasižymėjo Ruslanas Korianas, bet net trys Brėmeno „Werder“ saugo Thomo Delaney ir vienas puikus Londono „Tottenham Hotspur“ nario Christiano Erikseno įvartis baudos smūgiu padovanojo svečiams tris brangius taškus.

Šiuo metu danų, kaip ir juodkalniečių, sąskaitoje – 16 taškų. Jie trimis atsilieka nuo lenkų.

Lenkijos futbolininkai Varšuvoje 3:0 (1:0) pranoko Kazachstaną ir su 19 taškų toliau lieka lyderiais. Šeimininkams po įvartį pelnė Arkadiuszas Milikas (11 min.), Kamilis Glikas (74 min.) ir Robertas Lewandowski (86 min. iš 11 m).

C grupėje pirmaujantys Vokietijos atstovai (24 tšk.) Štutgarte net 6:0 (4:0) nepasigailėjo Norvegijos komandos. Tiesa, net ir ši pergalė Joachimo Lowo auklėtiniams dar negarantavo kelialapio 2018 metais į Rusiją, nes kitoje dvikovoje Šiaurės Airija savo aikštėje 2:0 (2:0) susitvarkė su Čekija ir padidino savo kraitį iki 19 taškų.

Grupėje pirmauja Vokietija su 24 taškais, Šiaurės Airija patogiai jaučiasi antroje pozicijoje – 19 taškų.

F grupėje reikiamą pergalę pasiekė Anglijos žvaigždės. Anglai Londone 2:1 (1:1) palaužė Slovakiją, nors jau 3 min. praleido Stanislavo Lobotkos įvartį.

37 min. rezultatą po kampinio išlygino Ericas Dieris, o 59 min. Marcusas Rashfordas smūgiu iš toli antrą kartą pradžiugino „Wembley“ tribūnas.

Anglai turi 20 taškų, slovakai – 15, škotai ir slovėnai – po 14.

Rezultatai

C grupė

Azerbaidžanas 5 – 1 San Marinas

Vokietija 6 – 0 Norvegija

Šiaurės Airija 2 – 0 Čekija

E grupė

Armėnija 1 – 4 Danija

Juodkalnija 1 – 0 Rumunija

Lenkija 3 – 0 Kazachstanas

F grupė

Anglija 2 – 1 Slovakija

Škotija 2 – 0 Malta

Slovėnija 4 – 0 Lietuva

* * *

Primename, kad 2018 m. planetos pirmenybės vyks Rusijoje, o kelialapius į finalinį turnyrą jau turi šeimininkų rusų, taip pat – Belgijos, Brazilijos, Irano, Meksikos ir Japonijos rinktinės.

Pasaulio čempionato Europos zonos atrankos varžybose dalyvauja 52 komandos, suskirstytos į devynias grupes. Į pasaulio čempionatą pateks grupių nugalėtojai, o aštuonios geriausios antrąsias vietas užimsiančios rinktinės dėl likusių keturių kelialapių kovos atkrintamosiose varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)