Portugalijos rinktinė varžovus iš Farerų įveikė 5:1, o C. Ronaldo pasižymėjo 3, 29, ir 65 minutėmis. Pirmasis jo įvartis buvo įmuštas nuostabiu smūgiu žirklėmis.

Hat-trick Cristiano Ronaldo! pic.twitter.com/W5b2cZmd6F— Madridistas (@_MeuMadrid) August 31, 2017

C. Ronaldo savo šalies rinktinėje yra pelnęs jau 78 įvarčius. Tokiu būdu jis pralenkė Brazilijos futbolo legendą Pele, kuris per savo karjerą nacionalinėje komandoje įmušė 77 kartus.

Šiame sąraše kol kas nepralenkiamas yra Irano futbolininkas Ali Daei, kuris per savo karjerą rinktinėje pasižymėjo net 109 kartus. Vienintelis daugiau už C. Ronaldo rinktinėje įmušęs Europos futbolininkas – vengras Ferencas Puskasas (80).

Maža to, 14-ą įvarčių šioje pasaulio čempionato atrankoje jau pelnęs C. Ronaldo pakartojo šio turnyro (pasaulio čempionato atrankos varžybų Europos zonoje) rekordą, kuris nuo 1998-ųjų priklausė tuometinės Jugoslavijos rinktinės futbolininkui Predragui Mijatovičiui.

Beveik neabejotina, kad įvarčius vieną po kito mušantis 32-ejų C. Ronaldo šį rekordą netrukus ir pagerins.

Daugiausiai įvarčių rinktinėse įmušę žaidėjai

1. Ali Daei (Iranas) –109
2. Ferencas Puskasas (Vengrija) – 84
3. Kunishige Kamamoto (Japonija) – 80
4. Godfrey Chitalu (Zambija) – 79
5. Cristiano Ronaldo (Portugalija) – 78
6. Husseinas Saeedas (Irakas), Pele (Brazilija) – po 78

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)