Visiems puikiai žinoma situacija, kad su „McLaren-Honda“ F. Alonso arba skirsis, arba susitaikys su visiško autsaiderio vaidmeniu. Po etapo Kanadoje ispanas labai aiškiai suformulavo savo tikslus.

„Jei paliksiu „Formulės-1“ lenktynes, nenoriu to padaryti kovodamas tik dėl kvalifikacijos. Noriu laimėti. Noriu iškovoti trečią pasaulio čempiono titulą“, – teigė jis.

Šis pareiškimas su itin kukliais „McLaren“ komandos rezultatais atrodo gan keistokai, tačiau F. Alonso atrodo yra įsitikinęs, kad sėkmė jį gali aplankyti ir važiuojant šiuo automobiliu.

Prieš lenktynes Kanadoje ispanas kalbėjo, kad liks „McLaren“ ekipoje, jei iki rugsėjo su ja iškovos pergalę. Šiuo metu tai gali būti sulyginama tik su skrydžiu į mėnulį.

Fernando Alonso

Rudenį dukart pasaulio čempionatas veikiausiai spręs, kuriai komandai patikėti savo finalinius karjeros akordus.

„Nepriklausomai nuo to, kokį sprendimą šių metų pabaigoje priimsiu, viskas suksis apie tai, kaip kitais metais laimėti, – pabrėžė F. Alonso. – Esu pasiekęs tokį karjeros etapą, kuriame nenoriu jokių sprendimų, kur kalbama tik apie viltis“.

Šansus į pergalę jis gali turėti tik su „Mercedes“, „Ferrari“ arba „Red Bull“ komandomis. Pastaroji jau atsakė ispanui, kad laisvų vietų neturi. Su „Mercedes“ jis nuo 2008 metų nesutaria ir paliko daug sudegintų tiltų.

Fernando Alonso

Lieka tik „Ferrari“, kur Kimi Raikkinenas po sezono paskelbs apie savo karjeros pabaigą. 2014 metais F. Alonso paliko „Ferrari“ komandą ir nuo to laiko „raudonieji“ savo lyderiu mato tik Sebastianą Vettelį. Vokietis netrukus turėtų pratęsti sutartį. Šansų čia kažką pakeisti ispanas neturi.

Gali būti, kad nematydamas jokios perspektyvos F. Alonso nuspręs apskritai nevažiuoti „Formulėje-1“ ir stačia galva ners į NASCAR lenktynes Amerikoje. Neseniai etapą Monake į „Indy 500“ lenktynes Indianapolyje išmainęs ispanas neslėpė savo susižavėjimo pastarųjų patirtimi.

Paskutinėse šio savaitgalio lenktynių Azerbaidžane treniruotėse greičiausiai vieną trasos ratą Baku mieste įveikė „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas.

Suomis vos pranoko tautietį Kimį Raikkoneną ir trečioje vietoje likusį komandos draugą Lewisą Hamiltoną. Sebastianas Vettelis su „Ferrari“ liko 12-oje vietoje.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)