Italo Danilo Patellos ir Algimanto Žvinklio treniruojamos regbininkės prieš Europos pirmenybes visą savaitę stovyklauja Vilniuje ir šlifuoja paskutinius elementus prieš svarbiausią metų startą.

„Mes, treneriai, esame labai maloniai nustebinti geru merginų fiziniu pasirengimu. Tikrai matosi, kad merginos daug dirbo iki šiol ir beveik visos yra geros formos. Džiugu dėl to, nes šioje vietoje turėjome problemų pernai“, - sakė D. Patella.

Treneris pripažino, kad žaidėjų pasirinkimas vis dar nėra didelis, bet jaunų žaidėjų daugėja.

„Iš žaidimo pusės, tai problema, kad pasirinkimas žaidėjų vis dar nėra didelis, tačiau tos merginos, kurios yra rinktinėje, regbį žaidžia jau ne pirmus metus, technika darosi vis geresnė. Konkurencija bet kokiu atveju yra didžiausia nuo tada, kuomet pradėjau dirbti su rinktine. Dauguma žaidėjų kartu žaidžia Vilniuje, su klubu dalyvauja turnyruose užsienyje. Prie rinktinės prisijungė ir marijampolietės“, - pasakojo D. Patella.

Grupės kovas Lietuvos rinktinė šeštadienį pradės su Bulgarijos, Norvegijos ir Kroatijos komandomis. Įdomu tai, kad net dvi ekipos - Kroatija ir Bulgarija - praėjusiais metais iškrito iš aukštesnio diviziono.

„Labai keista, kad abi komandos, dar pernai žaidusios aukštesniame divizione, pateko į tą pačią grupę kaip ir mes. Juolab, kad pagal skirstymą lietuvės nebuvo paskutinės. Matyt, buvo pakeista grupių formavimo sistema ir mums su burtais labai nepasisekė. Bet moterų regbis yra nenuspėjamas, o ir iš aukštesnio diviziono iškritusios ekipos galbūt turi savo problemų. Svarbiausia mums padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso“, - kalbėjo treneris.

Apie konkrečias vietas D. Patella kalbėti nenorėjo. Pasak jo, sudėtinga nuspėti, kaip Europos čempionate atrodys kitos komandos. Treneris džiaugėsi, kad iki pat paskutinės dienos su komanda sportuoja nemažai merginų ir galutinė sudėtis paaiškės tik prieš pat čempionatą.

„Mūsų tikslas yra išspausti maksimalų rezultatą. Atliekame namų darbus ir vyksime į Europos čempionatą patikrinti, koks mūsų lygis yra iš tikro“, - pridūrė italas.

„Conference 1“ turnyre dalyvaus 12 komandų, suskirstytų į tris grupes. Į ketvirtfinalį pateks aštuonios ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)