H. Žustautas puikiai suderino aktyvią sportinę veiklą ir paskaitas. Studijuodamas universitete, sportininkas tapo 2015 metų Europos žaidynių ir dukart pasaulio jaunimo (iki 23-ejų metų) čempionu, Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviu.

„Grįždamas iš varžybų ar stovyklų, eidavau į individualias paskaitas ir konsultacijas pas dėstytojus, mokydavausi vienas ir laikydavau egzaminus. Ypač pavasario semestre reikėdavo atidėti sesiją ir kitus atsiskaitymus dėl sporto varžybų“, – sakė H. Žustautas.

Ateityje Henrikas nori tapti treneriu ir mokyti vaikus.

„Tikiu, kad įgytos žinios pravers dirbant su vaikais.“

Dabar sportininkas yra apsisprendimo kelyje. H. Žustautas rimtai svarsto rinktis studijuoti kūno kultūros ir sporto magistrantūros studijas Lietuvos edukologijos universitete.

„Noriu ir toliau mokytis ir gilintis į tą sritį, kurią geriausiai išmanau. Ši mokymosi įstaiga suteikia galimybę studijuoti ir sportuoti. Mokydamasis, įgydamas naujų ir reikalingų žinių, aš pasiekiau geresnių sportinių rezultatų“, – kalbėjo kanojininkas H. Žustautas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją