Kas ketveri metai vykstančiame pasaulio čempionate pagal svorio kategorijas kovos 10 regioninių atrankos varžybų geriausi sportininkai.

Vyrai varžysis 4 svorio kategorijose - iki 65 kg (32 dalyviai), iki 75 kg (32 dalyviai), iki 85 kg (32 dalyviai) ir virš 85 kg (33 dalyviai). Europai buvo skirtos 27 vietos iš 129, dėl jų karatė meistrai kovojo 2016 metų Europos čempionte Tbilisyje (Gruzija) ir 2017-ųjų Europos čempionate Roskildėje (Danija).

Lietuvos vyrų rinktinės nariai iškovojo 6 kelialapius į pasaulio čempionatą.

Europos čempionas Andrius Miseckas kovos svorio kategorijoje iki 75 kg., jo reitingas tarp dalyvių yra vienas iš keturių geriausiųjų.

Tris kartus Europos čempionas Valdemaras Gudauskas kovos svorio kategorijoje iki 85 kg, jo reitingas – taip pat 1-4 vietos. Toje pačioje kategorijoje kovos ir Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas Vytautas Cėpla.

Sunkioje svorio kategorijoje virš 85 kg atstovauti Lietuvai vietas iškovojo Lukas Kubilius, Eventas Gužauskas ir Edgardas Sečinskis.

Lukas Kubilius iškovojo sidabro ir bronzos medalius 2013 metų ir 2015 metų Pasaulio čempionatuose (atitinkamai, sunkioje ir absoliučioje svorio kategorijoje). L. Kubilius pakviestas dalyvauti turnyre vietoje susižeidusio pasaulio čempiono bulgaro Valerijaus Dimitrovo. Luko reitingas - taip pat 1-4 vietos. E. Sečinskis yra Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas, o E. Gužauskas – 2016 metų Europos absoliučios svorio kategorijos čempionas.

Lietuvos kiokušin karatė istorijoje pasaulio čempionatų prizininkais yra tapę 3 vyrai: auksą iškovojo Orestas Procas, sidabrą - L. Kubilius, o bronzą – A. Miseckas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)