Jeigu reikėtų palyginti visų „Utenio“ komandos žaidėjų CV, be abejonės, ilgiausias jų būtų vartininko P. Leuso – 13 skirtingų klubų per 22-ejus profesionalo karjeros metus.

Daug patirties per ilgą savo karjerą Lietuvos, Lenkijos, Rusijos, Kazachstano, Uzbekistano ir Suomijos klubuose sukaupęs P. Leusas dabar yra „Utenio“ žaidžiantysis treneris ir ugdo komandos vartininkus.

Ir nors pats prisipažįsta šį sezoną nebesitikėjęs žengti ant žaliosios vejos, trečiadienio vakarą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, kur susitiks „Trakai“ ir „Utenis“, 38-erių metų P. Leusas jau trečią kartą šiemet gins Utenos ekipos vartus.

– Pastarosiose dvejose rungtynėse gynėte „Utenio“ vartus. Ar jau pavyksta įgyti sportinę formą?

– Kalbant atvirai, tai visai nesitikėjau, kad šį sezoną dar teks žaisti. Bet toks yra tas futbolas, „sulūžo“ ir Dejanas Garaca, ir Lukas Paukštė, tad tenka žaisti man. Sportinę formą, žinoma, palaikau visą sezoną ir esu pasirengęs žaisti bet kada, bet į tą varžybų ritmą įsivažiuoti reikia laiko.

– Esant 38-erių, sezono metu sunku tik retkarčiais pasirodyti aikštėje?

– Na taip, bet stengiuosi tą kompensuoti savo patirtimi ir ja pasinaudoti. Nors dabar mano pagrindinės pareigos yra kitų komandos vartininkų rengimas rungtynėms.

– Save labiau laikote treneriu ar žaidėju?

– Sunku pasakyti (juokiasi). Dabar turbūt yra tas pereinamasis periodas tarp šitų dviejų vaidmenų.

– Ar svarstote apie galutinį tašką karjeroje?

– Nėra taip, kad būčiau kažkokią datą nusistatęs, bet po truputį viskas eina to link.

– L. Paukštė yra labai jaunas vartininkas, nes jam dar tik 18. Kokia ateitis jo laukia?

– Lukas yra labai darbštus ir turi gerus duomenis. Viskas priklausys tik nuo jo paties, bet jis gali būti geru vartininku. Lietuvos vartų sargai yra paklausūs Europoje ir visą laiką stebimi. Neatmesčiau galimybės, kad Lukas žais ir Lietuvos rinktinėje.

– „Utenis“ žais su jau kartą nugalėtais „Trakais“. Kokių rungtynių turėtume laukti?

– Labai sunkių. „Trakai“ yra talentinga komanda, maža to, norės mums atsirevanšuoti už pralaimėjimą. Sakyčiau, kad tai gal net bus pačios sunkiausios šio sezono rungtynės. Nepaisant to, mūsų tikslas lieka tik pergalė. Esame nusiteikę kovingai ir labai laukiame šių rungtynių.

– Po šių rungtynių turėsite mėnesio pertrauką. Ką ketinate veikti per ją?

– Kiek žinau, turėsime kažkiek laisvų dienų, tad jas norėčiau praleisti su šeima. Galbūt išvažiuosime trumpoms atostogoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)